Tog på sig alla sina kläder – fick inte gå på planet

Ryan Williams stoppades i gaten när han han skulle gå på British Airways flight från Island till England.

Orsaken: Han hade för mycket kläder på sig, skriver Iceland Monitor.

I ett flertal klipp publicerade på Twitter filmar resenären Ryan Carney Williams sig själv när han nekas att stiga ombord på flygplanet som skulle ta honom från Island till England – för att han hade för mycket kläder på sig.

Undvek extra avgift

För att slippa betala avgiften för extra bagage hade Williams klätt på sig alla sina kläder. I ett av filmklippen ser man hur han har på sig åtta par byxor och tio tröjor, för att få med sig allt på resan. Enligt Williams hade han klätt på sig alla kläder efter direktiv från personalen på British Airways.

– De får mig att klä mig så här och nu låter de mig inte ens gå på, säger han i filmklippet.

@British_Airways Disappointing. https://t.co/7f8UFi9jb4

I videon frågar han varför han inte får gå på planet, vilket gatepersonalen vägrar att svara på. Till sist kallades polis till platsen.

I ett uttalande till Iceland Monitor säger han att polisen var mycket våldsam, tryckte ner honom mot marken och använde pepparspray, trots att han inte varit otrevlig eller gjort motstånd. Williams menar att han blivit utsatt för rasism och illa behandlad på grund av sitt utseende.

Blev nekad ombordstigning

Williams bokade en ny biljett till nästkommande dag, denna gång med flygbolaget Easyjet. Incheckningen gick bra men även denna gång fick han nej i gaten.

På Easyjet var det som piloten satte stopp. På grund av hans beteende dagen innan fick han inte kliva på den här gången heller, vilket gjorde att han var fast på Island utan varken packning eller pengar.

Williams kontaktade Easyjet som till slut gick med på att kompensera honom för flygbiljetten. Enligt Iceland Monitor kommer han även att kompenseras av British Airways.

Tredje gången gillt lyckades Williams äntligen komma hem från Island med flygbolaget Norwegian.

@British_Airways hi being held at Iceland Keflavik airport because I had no baggage put all the clothes on and they… https://t.co/BaIaeD9QEA
Publisert:

LÄS VIDARE