Johanna Möllers dotter vittnade mot sin mamma: ”Jag blev skitarg”

1 av 2

avIsabelle Nordström, TT

NYHETER

I dag skulle tre av Johanna Möllers nära anhöriga höras av hovrätten. Två av dem, sonen och svärsonen valde att inte vittna.

Dottern däremot valde att vittna. Och brast ut i gråt när hon pratade om hur tiden efter morden varit för familjen.

– Det har varit jättejobbigt, säger hon.

Johanna Möller dömdes mot sitt nekande till livstid för de så kallade sommarstugemorden utanför Arboga i tingsrätten.

Nu går förhandlingarna i hovrätten mot sitt slut.

I dag skulle hovrätten förhöra två av Möllers barn och dotterns pojkvän. Vittnesmål från de tre fick stor betydelse när tingsrätten fällde Johanna Möller för mord på hennes pappa Göran Möller, mordförsök på hennes mamma och anstiftan till mord på hennes tidigare make Aki Paasila.

”Vi åt plankstek”

En av Möllers döttrar valde att själv berätta i rätten om dagarna kring 3 augusti för ett och ett halvt år sedan.

– Vi var hemma och åt plankstek, det minns jag. Jag hade fått plankorna av mamma, säger dottern på frågan om vad hon själv gjorde under mordkvällen.

Nära anhöriga är inte tvingade att vittna, men dotter säger att hon vill vittna – eftersom det handlar om mordet på hennes morfar och mordförsöket på hennes mormor.

– Det har varit jättejobbigt, säger hon.

När det uppdagades att Johanna Möller hade haft sex med två asylsökande i sommaren 2016 uppmanade hon dottern att ta på sig skulden.

– Jag blev skitarg, säger dottern.

Efter att dottern svarat på frågorna från både åklagaren och försvaret kallades hennes bror in. Han valde att inte vittna mot Johanna Möller och lämnade hovrättens förhandling. Även dotterns sambo valde att inte vittna.

Johanna Möllers dotter, son och dotterns sambo anhölls förra vintern misstänkta för mordet på Möllers make, men släpptes på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

Åklagaren Jessica Wenna skriver i ett mejl till TT att den separata utredningen mot de tre fortfarande pågår, men vill med hänvisning till förundersökningssekretess inte lämna några uppgifter om vilken bevisning som finns.

Ombedd att släppa en soffa på huvudet

Trots att de själva är misstänkta har vittnesmål från de tre personerna haft betydelse för den del av ärendet som handlat om mordet på Johanna Möllers make.

Bland annat har en av dem i polisförhör sagt att Johanna Möller bett honom att släppa en soffa i huvudet på maken i samband med en flytt. De tre figurerar även som vittnen i den del som handlar om mordet och mordförsöket på Möllers föräldrar.

Det är inte många dagar kvar av hovrättsförhandlingarna om Sommarstugemorden.

Slutpläderingen kommer att inledas 25 januari och är planerad att pågå i tre dagar.

Detta har hänt: Sommarstugemorden i Arboga – på en minut 01:00
ARTIKELN HANDLAR OM