Nyheter

Offren för flygkatastrofen flögs hem

Av: 

Daniel Ivarsson

Anna Lindberg

NYHETER

Kropparna tillhörande MH17:s passagerare, som omkom då planet kraschade i förra veckan, har lämnat Ukraina. De har nu landat i Eindhoven, Nederländerna där de möts av anhöriga.

Under onsdagsförmiddagen hölls en ceremoni i Ukraina för de kroppar som tillhör de personer som fanns ombord på det kraschade flygplanet MH17, rapporterar AP.

Kraschen tog livet av samtliga 298 passagerare, varav majoriteten kom från Nederländerna. Den nederländska regeringen har förklarat onsdagen som en nationell sorgedag. Regeringens talesman Lodewijk Hekking sa att runt 60 kistor väntades anlända ombord på två militära transportplan, ett nederländskt och ett australiskt, under onsdagseftermiddagen.

Anhöriga väntar

Hundratals släktingar har rest till Eindhovens flygplats, där Nederländernas kung Willem-Alexander, drottning Maxima och premiärminister Mark Rutte inväntade flygen. Kistorna bars ceremoniellt av planen och bars in i bårbilar på flygplatsen.

Det är oklart hur många av de 282 lik som hittills har rapporterats hittade som fanns ombord på tåget som anlände till Kharkiv, en stad som styrs av regeringen, på tisdagen.

Jan Tuinder, som har hållit i det internationella team som har hanterat kropparna, har sagt att minst 200 kroppar fanns ombord på tåget, enligt AP.

Han har vidare sagt att fler kroppar kan komma att hittas så snart säckarna som kropparna ligger i har undersökts fullständigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter