Anders Borg

Borg har fått ännu ett nytt toppjobb

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

Anders Borg ska inte bara utvärdera finsk ekonomin.

Han ska nu också leda ett nytt program inom World Economic Forum.

– Anders Borg är en av världens mest respekterade finansledare, säger World Economic Forums grundare och vd Klaus Schwab.

Den tidigare finansministern Anders Borg meddelade att han hoppar av politiken efter valförlusten i höstens riksdagsval.

Han har sedan dess fått uppdraget att utvärdera Finlands ekonomiska utmaningar – oavlönat.

Nu står det klart att han även ska leda ett nytt program inom det internationella Geneve-baserade organisationen World Economic Forum, Världsekonomiskt forum.

– Anders Borg är en av världens mest respekterade finansledare och vi är hedrade av att han ansluter till forumet, säger World Economic Forums grundare och vd Klaus Schwab i ett pressmeddelande.

”Förenkla samarbete”

Borg ska leda utredningen av framtidens globala ekonomi. Målet är att förenkla samarbete med ett nytt ramverk för ett framtida globalt finanssystem.

– Under hans ledning kommer forumet att ge en plattform för internationella institutioner, tillsynsmyndigheter, finansministrar, centralbanker och det stora finansiella samfundet att arbeta tillsammans på ett konsekvent och integrerat sätt för att säkerställa långsiktig lönsamhet och utveckling av det globala finansiella systemet, säger Klaus Schwab.

Leda opartisk arena

Världsekonomiskt forum skriver att den globala ekonomin återhämtar sig långsamt eftersom det är en svag tillväxttakt. Forumet menar att det är en utmaning och kräver en hög grad av globalt samarbete som innebär en mångfald av olika aktörer. Institutet ska leda det med hjälp av Anders Borg för att ge en opartisk arena för olika aktörer att samarbeta kring.

– Att återuppbygga ett effektivt och stabilt finanssystem som stödjer långsiktig tillväxt utan att hota ekonomisk återhämtning på kort sikt är nyckeln till den globala utmaningen”, skriver Anders Borg i pressmeddelandet.

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Anders Borg

World Economic Forum