Nioåring nerbrottad av ordningsvakt

Vakterna misstänks för brott

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

De båda vakter som omhändertog en 9-åring och en 12-åring på Malmö centralstation är nu misstänkta för misshandel.

Ett stort antal privatpersoner har polisanmält händelsen och polisen har nu inlett en förundersökning mot vakterna.

– Det har kommit in 12 anmälningar mot vakterna, säger Linda Pleym, presstalesperson Skånepolisen.

Bilderna på hur en storvuxen ordningsvakt trycker ned ett barn mot golvet på centralstationen i Malmö har rört upp mycket känslor.

Inledningsvis ansåg inte polisen att det fanns grund för en utredning mot vakterna och ärendet lades ned. Men allmänhetens reaktion har resulterat i att det ändå blir än utredning om vad som hände pojkarna.

Har fått in tolv anmälningar

Totalt har polisen fått ta in tolv anmälningar mot vakterna om misshandel,vilket har gjort att Malmöpolisen under tisdagen fattade beslut om en förundersökning mot vakterna – de är nu båda två misstänkta för brott.

– De är misstänkta för misshandel och kommer höras i ärendet, säger Linda Pleym.

Anmälningarna mot vakterna gäller att de ska ha tryckt ned den 9-årige pojken mot golvet och hållit fast honom. Men det gäller även att en av vakterna ska ha slagit den 12-årige pojken.

"Finns anledning att titta på rapporteringen"

Eftersom det var så många anmälningar mot vakterna har polisen slagit ihop alla till en anmälan. Polisen kommer även gå igenom den redogörelse från händelsen som vakterna lämnade under sin avrapportering på fredagen.

– Den finns det nu anledning att titta på igen, säger Linda Pleym.

Förundersökningen är inledd men polisen är av utredningstekniska skäl förtegen om detaljer i ärendet. Tanken är att de två pojkarna ska få berätta sin upplevelse av händelsen och polisen ska ta kontakt med dem.

– Vi kommer kontakta de sociala myndigheterna för att på så vis försöka få tag på pojkarna. Vi kommer även höra andra vittnen till händelsen, säger Linda Pleym.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nioåring nerbrottad av ordningsvakt