Nyheter

Två kvinnor anhållna för inblandning i mord

Av: 

Erik Melin

NYHETER

En man hittades död i en lägenhet i Ystad i torsdags.

Under helgen har polisen anhållit två kvinnor.

– En 21-årig kvinna är misstänkt för mord och en 20-årig är misstänkt för skyddande av brottsling, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen region syd.

Det var vid 13-tiden i torsdags som polisen larmades till en lägenhet i centrala Ystad. I lägenheten hittades en man i 25-årsåldern död. Inledningsvis var det oklart om något brott hade begåtts.

– Men vi hade tekniker på plats och i och med att arbetet fortsatte inledde vi ganska snart också en mordutredning, säger Nils Norling.

Under torsdagen sa polisen att mannens skador var av sådan art att man inte trodde att han kunnat tillfoga dem själv.

En tredje person anhållen

Nu har två kvinnor anhållits, misstänkta för inblandning i mordet på mannen. En 21-årig kvinna är misstänkt för mord och en 20-årig kvinna är misstänkt för skyddande av brottsling.

– Ytterligare en person har anhållits i sin utevaro för inblandning i brottet, i nuläget vill vi inte gå in på mer detaljer om den här personen, säger Nils Norling.

Åklagare tar över

Den gångna helgen har polisen hållit ett antal förhör.

– Vi har bland annat hämtat in tre personer från södra Skåne. De har hörts upplysningsvis och har senare släppts. De är inte misstänkta för inblandning i brottet, säger Nils Norling.

Under måndagen kommer en åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare att ta över utredningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert: