Partiledarbytet i KD

Forssmed vill ta över KD

Av: 

Sebastian Hagberg

NYHETER

Nu ger sig nästa person in i kampen om att bli Kristdemokraternas nya partiledare: den ekonomisk-politiske talespersonen Jakob Forssmed.

"Med riktade ­skattesänkningar, stärkt valfrihet i vården och en trygghetspolitik med familjen i centrum vill jag leda KD i rätt riktning", skriver han på DN Debatt.

Ebba Busch Thor, Acko Ankarberg och Pernilla Gunther har redan aviserat att de kandiderar till att ta över som partiledare efter Göran Hägglund.

Nu har de fått sällskap av en fjärde kandidat. Jakob Forssmed, partiets ekonomisk-politiske talesperson, skriver idag på DN Debatt att han ställer sig till förfogande.

”Vi brister i ansvarstagande”

I debattartikeln skriver Jakob Forssmed bland annat att dagens Sverige lider av en värderingskris.

"Vi brister i ansvarstagande och medkänsla. Vi gör fel prioriteringar. Gränsen mellan rätt och fel blir suddigare", skriver han och menar att en bidragande orsak är att civilsamhället har trängts undan av staten.

Jakob Forssmed pekar på DN Debatt ut tre områden som han vill ska prägla Kristdemokraterna under hans ledarskap: den ekonomiska politiken, välfärdspolitiken och trygghetspolitiken. Bland annat föreslår han skattesänkningar till de som har svårast att komma in på arbetsmarknaden.

Berör inte migrationsutspelet

Göran Hägglunds utspel om migrationspolitiken, som stöttats av både Acko Ankarberg och Ebba Busch Thor, berörs inte i artikeln.

Kristdemokraternas nya partiledare kommer att väljas vid ett extra riksting den 25 april.

Aftonbladet söker Jakob Forssmed.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Partiledarbytet i KD

Jakob Forssmed

Ebba Busch

Kristdemokraterna

Göran Hägglund