Får nobelt uppdrag: ”Jag är skittaggad”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett ögonblick Frida Söderlund, 23, som är Aftonbladets ögon och öron på Nobelfesten i Blå hallen i Stockholms stadshus den 10 december.

Vem är du?

– Jag är nöjesreporter på Afton­bladet, 23 år gammal och jag kommer från Hälsingland.

Är du laddad för festen?

– Jag är skittaggad, men också väldigt nervös. Jag vet inte alls vad jag har gett mig in på. Jag har ingen koll alls på Nobel, måste jag erkänna. Jag har ingen aning om vad jag ska prata om på den där middagen i fyra timmar.

Varför tror du att du fick upp­draget?

– Förhoppningsvis för att Afton­bladet tror att jag kan göra något nytt och kreativt. Och kanske kan jag nå ut till en yngre målgrupp.

Hur kommer din bevakning skilja sig från den vanliga?

– Den kommer att bli mycket roligare. Det kommer att vara ofantligt mycket känslor. Jag kommer att täcka hela spannet från ångest till lyckorus. När jag går ut därifrån kommer jag känna mig som Askungen. Innan dess lär jag ha både sjuk nervositet och monsterpanik. Dessutom vill jag ha läsarna med mig hela tiden. Jag vill inte att de bara ska vara åskådare.

Hur kommer läsarna kunna följa dig?

– Tio dagar innan festen startar jag en videoblogg, där man kan följa och engagera sig i förberedelserna. Det kommer handla om hur jag lär mig etikett, väljer klänning och ligger på soffan och har ångest. På Nobeldagen blir den livesajt på aftonbladet.se. Jag ska också berätta vad som händer i sociala medier under hashtaggen #fridapånobel.

Vad är du mest nervös för?

– Jag är nog mest orolig för att jag måste hålla mig till en massa etikettregler som jag inte känner till. Jag kommer nog inte ställa till någon skandal, men det är nervöst med ett helt nytt sammanhang. Sedan vill jag inte trampa statsministern på tårna om jag skulle få dansa vals med honom. Jag kommer försöka leta upp Löfven efter festen, så han får se upp.

Till sist, vad önskar du mest av allt just nu?

– Att jag hittar en klänning till det här spektaklet. Just nu går det åt helvete. Det är lite bröstkaos. Tyget är inte töjbart på fina klänningar och jag får inte riktigt plats i de jag hittat.

Publicerad: