Nyheter

Alienvillan såld – till barnfamilj

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

”Alien vs. Predator” får ge plats åt gardiner och leksaker. En barnfamilj har köpt monstervillan som blivit en riktig snackis på nätet. Köparen ska göra om huset till en vanlig villa.

– Säljaren är nöjd med att det har gått så fort, säger mäklaren Alex Sundstedt.

Försäljningen av monstervillan i Kalmar gick snabbare än vad mäklaren Alex Sundstedt räknat med. En vecka innan första visning slog en köpare till. Under lördagsmorgonen hade köparen, en barnfamilj, skrivit på kontraktet. Priset är ännu hemligt men mäklaren säger att man fått mer än utgångspriset - 2 375 000 kronor.

– Priset blev högre än så. Jag vill ge en passning till Steffo Törnquist som sa i en sändning att huset skulle bli svårsålt. Han hade fel, säger Alex Sundstedt, mäklare.

En världsnyhet

När mäklaren Alex Sundstedt lade ut 1½-plansvillan i Kalmar till försäljning blev han chockad över den enorma uppståndelsen. Bara några timmar efter kraschade sajten på grund av för många besök.

– Det blev en världsnyhet. Till och med tidningar i USA har hört av sig och vill skriva om huset. Det har varit ett heltidsjobb att svara på alla mejl och samtal, säger Alex Sundstedt.

Den grå villan må se alldaglig ut på utsidan men är inredd som en monsterfilm. Ägaren Mic Klitterstrands stora intresse är filmen "Alien vs. Predator" och han har sedan 1999 ägnat sin fritid åt att inredda alla rum på detta tema. I hallen möts besökaren av en enorm alienstaty som sträcker sig upp till taket och på väggen hänger flera olika huvuden från predatorer. Resten av huset är inrett på samma sätt. För att toppa det hela har Mic Klitterstrands även installerat en biosalong. Han berättade tidigare i veckan för Kvällsposten att han har fått odlat sitt filmintresse ifred.

Monstren ska ut

– Jag tror att det hade varit svårt att få igenom detta om jag haft en sambo. Då måste man nog bo stort, säger han.

Nu ska monstren kastas ut. Familjen som har köpt huset vill, enligt mäklaren Alex Sundstedt göra om den till en vanlig villa.  

– Det är en barnfamilj från trakten som ser potential i huset. De vill forma det till sitt eget önskemål, säger mäklaren Alex Sundstedt.

Specialbeställt

Inredningen i huset har kostat en smärre förmögenhet eftersom den är specialbeställd och handgjord. Enligt mäklaren Alex Sundstedt rör det sig om mycket pengar men hur mycket har säljaren inte avslöjat. Hade en köparen med samma filmintresse som Mic Klitterstrands dykt upp så kunde en komplett försäljning av huset med monster och allt blivit aktuell.

Om någon hade hostat upp 10 miljoner, hade ni sålt med inredningen då?

– Absolut, allt är till salu till rätt pris. Min klient har sagt att om någon med liknande intresse dyker upp så är han beredd att släppa det, säger Alex Sundstedt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: