Borgs ex-fru berättar om skilsmässan

1 av 3
NYHETER

Tidigare finansminister Anders Borg gick för en månad sedan ut och berättade att han skiljer sig – och att han har en ny kärlek.

Nu ger hans före detta fru sin syn på separationen, uppger Expressen.

”Jag vill ha något nytt”, skriver Sanna Ölander Borg i ett inlägg på Facebook.

I mitten av februari avslöjade Anders Borg, 47, att han och hustrun Sanna Ölander Borg, 49, skiljer sig. Han berättade dessutom för Expressen att han och Dominika Peczynski, 44, inlett en relation.

”Ett sorgligt, klokt och trots allt bra samtal”

Nu skriver Sanna Ölander Borg om den senaste tidens händelser i en statusuppdatering på Facebook. Enligt tidningen har hon gjort den publik för att hon vill ge sin syn på saken.

”För sex veckor sedan satt jag med min livskamrat sedan 31 år tillbaka vid köksbordet. Vi hade ett sorgligt, klokt och trots allt bra samtal om det som just nu händer i livet. Att det fanns en tredje person inblandad visste vid det här laget även jag. Det var en sidoeffekt som jag bestämde mig för att lägga åt sidan”.

”Väljer lite olika vägar nu”

Vidare berättar hon att båda insåg att det som en gång var kärlek och passion hade övergått i en djup vänskap. Sanna Ölander Borg skriver också att hon har svårt att se sig själv i offerrollen.

Hon vill ha något nytt och menar att hon är en social person som vill leva livet – inte sitta och vänta på att Anders ska komma hem.

Hon berättar också att hon är tacksam för allt stöd hon fått och att det tidigare paret nu får skapa sig en ny relation.

”Vi tänker varken dela upp släkt eller vänner. Vi väljer bara lite olika vägar i livet nu.”

Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM