Polisen hjälpte gammal man – läs inlägget som hyllas av tiotusentals

NYHETER

Hade åkt till fel plats – fick hjälp

Polisens Facebookinlägg.

En gammal man som skulle till en urmakare hade kommit till fel plats i Stockholm. Då klev polisen in i handlingarna och hjälpte honom – nu hyllas de på nätet.

Ett Facebookinlägg på Polisen Södermalms Facebooksida har på bara elva timmar fått över 60 000 likes och nästan 1 500 delningar.

"Skulle gärna skicka en tårta till er om jag visste var ni finns", skriver en av de som kommenterat inlägget.

"Fantastiska polisen. Hoppas att ni finns den dagen jag behöver hjälp!", skriver en annan.

"Hade aldrig åkt polisbuss"

Hyllningskören vägrar helt enkelt att ta slut efter att de skrivit om hur de hjälpte en gammal man att hitta till sin urmakare.

"Vi erbjöd honom att skjutsa honom i vår polisbuss till Medborgarplatsen. Han sken upp för han hade aldrig suttit i en polisbuss", skriver polisen i inlägget.

Väl hos urmakaren fick mannen hjälp direkt, för att slippa åka tillbaka dagen efter. Urmakaren bytte klockbatteriet på sin lunchrast.

Efter 20 minuter mötte poliserna upp den gamle mannen igen och skjutsade hem honom.

"Vi måste ta hand om våra gamla!", skriver de.

Läs hela inlägget här:

"Idag gick vi runt i Ringen Centrum. Där träffade vi en gammal trevlig man som skulle byta batteri i sin klocka. Han frågade om vi visste var en viss urmakare fanns. Han hade åkt till fel plats. Den urmakare han sökte fanns på Medborgarplatsen.
Han frågade en person om hon ville ringa en taxi till honom. Det ville hon inte, han fick tipset att gå ut på gatan och söka efter en taxi där. Den gamle mannen som hade nyopererad höft hade svårt att gå. Vi erbjöd honom att skjutsa honom i vår polisbuss till Medborgarplatsen. Han sken upp för han hade aldrig suttit i en polisbuss.
När vi skjutsat honom till urmakaren sa urmakaren att han kunde komma och hämta klockan dagen efter. Den gamle mannen sa att han hade mycket svårt att komma tillbaka då han hade svårt att röra sig. Urmakaren bytte då batteri genast på vad jag förstod som hans lunchtid för att mannen inte skulle behöva komma tillbaka dagen efter.
Vi sa till mannen att vi skulle vandra runt lite i Mariahallen, men komma tillbaka om vi inte fick något jobb under tiden. Vi kom tillbaka efter 20 min och klockan var då klar. Vi skjutsade sedan hem mannen som bodde i närheten. Han var en mycket trevlig gammal man som hade väldigt ont i kroppen. Vi får tacka honom för en trevlig pratstund och önska honom en trevlig dag. Nu tickar klockan ytterligare ett år eller två. Vi måste ta hand om våra gamla!"

ARTIKELN HANDLAR OM