Publicerad:
Uppdaterad:

Tonårige mördarens egna teckningar

Publicerad:
Uppdaterad:

Misstänkte krypskytten Lee Boyd Malvo, 18, i rätten i dag

1 av 3 | Foto: AP
En av Lee Boyd Malvos teckningar, med Vita huset mitt i siktet.

Här är den unge krypskyttens egen teckning.

Bilden på Vita huset i hårkorsets mitt ger en inblick i Lee Boyd Malvos, 18, värld.

I dag står han inför rätta misstänkt för att ha dödat tio och skadat tre människor.

Lee Boyd Malvo var 17 år när han tillsammans med krypskytten John Allen Muhammad, 42, gav sig ut på sin dödsturné. På sin väg genom Washington och intilliggande delstater dödade de tio, skadade tre och skrämde miljoner människor.

John Allen Muhammads skuld är redan fastslagen. Förra veckan rekommenderade en jury i Virginia att han ska dömas till döden. Nu återstår att reda ut vilken skuld hans tonårige kumpan hade i dödsskjutningarna som lamslog USA.

”Barnsoldat”

Försvaret har sin linje klar. När Lee Boyd Malvos advokater beskriver honom talar de om en bräcklig ung man. De säger att han satt fast i den äldres våld och sakta men säkert blev en barnsoldat i John Allen Muhammads tjänst.

För att ge en inblick i Lee Boyd Malvos värld visade försvaret i dag ett dussintal bilder som den tonårige krypskytten gjort under sitt år i häktet. Det är tydliga teckningar, fullklottrade med budskap om Allah, heligt krig och våld.

Flera av bilderna visas genom ett kikarsikte. På en teckning är det en polismans huvud som finns i hårkorsets mitt, på en annan Vita huset.

Två missiler är på väg mot presidentbyggnaden och Lee Boyd Malvo skriver:

– Välkomna till det nya kriget. Ni är inte säkra någonstans, någon gång.

Lee Boyd Malvos advokat säger att teckningarna visar att tonåringen fortsatt sitt destruktiva liv i häktet och att han ritat teckningarna för att förstöra för sig själv.

Mattias Lundell

Publicerad:
Publicerad: