"Svenske Kristian, 12, var aldrig på sjukhus"

NYHETER

Misstänktes ha kidnappats efter flodvågen

1 av 2 | Foto: 12-årige Kristian Walker från Danderyd är försvunnen efter katastrofen.

Thailands hälsoministerium uppgav vid lunchtid på onsdagen att svenske Kristian Walker, 12, aldrig befunnit sig på något thailändskt sjukhus.

Mannen som ska ha setts lämna sjukhuset tillsammans med Kristian är identifierad och avförd från utredningen, uppger polisen, enligt AP.

Svensk polis arbetar med Kristian Walkers mystiska försvinnande. Polisen misstänkte ännu på tisdagen att Kristian Walker, 12, kidnappats efter katastrofen i Thailand.

Mannen identifierad

Flera internationella medier har uppmärksammat fallet med den försvunne 12-årige pojken. Tre anställda på sjukhuset Tai Mueng på Phuket har sagt att de sett 12-åringen på sjukhuset i sällskap med en man med europeiskt utseende.

De ska tillsammans ha varit på sjukhuset för att plåstra om enklare skrapsår, enligt sjukhuspersonalen.

Men på onsdagen kom uppgifter om att den misstänkte mannen har identifierats. Han är inte längre misstänkt för att ha kidnappat Kristian, uppger AP.

Däremot ska den tyske mannen ha hjälpt en annan skadad svensk pojke samt två tyska pojkar att förenas med sina föräldrar.

- Rapporterna om pojkens försvinnande kan bygga på ett missförstånd, säger Vichai Thienthavorn, på Thailands hälsoministerium, enligt AP.

Farfar söker

Dan Walker åkte till Thailand efter att tsunamin hade slagit till, och hittade sonen David, 14, och dottern Anna, 7, på ett sjukhus i Khao Lak.

Kvar på ön Phuket söker nu farfar Daniel Walker efter barnbarnet Kristian.

Syskonens mamma och hennes sambo saknas fortfarande.

Mer om Asienkatastrofen

Katrin Krantz, Kristian Lindquist