"Jag är inte brottsling"

Publicerad:
Uppdaterad:

35-åringen talade ut om tiden i häktet

Han satt oskyldigt häktad i fem dagar för mordet på Anna Lindh.

Nu befinner sig 35-åringen på hemlig ort. I går talade han ut i Ekots lördagsintervju.

- Jag kopplar av, spelar golf, går promenader, säger han i intervjun.

grips av polisen. I går talade 35-åringen ut i en radiointervju i P1. "Den skada som skett är irreparabel", säger han till Ekots Tomas Ramberg.
Foto: PRESSENS BILD
grips av polisen. I går talade 35-åringen ut i en radiointervju i P1. "Den skada som skett är irreparabel", säger han till Ekots Tomas Ramberg.

Radioreportern Tomas Ramberg träffade 35-åringen i fredags kväll. Trots att intervjun bandades så genomfördes den precis som om det varit en direktsändning.

Inget klipptes bort i efterhand.

- Det var ett av skälen till att han ställde upp. Han ville vara helt säker på att inte bli förvanskad, säger Tomas Ramberg.

Mannen har sedan han släpptes ur häktet rest från stad till stad i södra Sverige.

- Jag för en ambulerande tillvaro just nu, säger han.

Dagarna efter att mordmisstankarna avskrevs beskriver han som kaotiska. För att "landa" igen spelar han golf och går promenader.

Mannen är mycket kritisk till hur han blivit behandlad av media och polisen.

Det tyngsta ansvaret, menar 35-åringen, bär polisen, som läckte den bild som enligt hans mening ledde till det felaktiga utpekandet.

- Det tyder på en desperation hos polisen, en sensationslystnad som saknar motstycke.

- De här lögnerna och förtalet som har spridits kan man direkt härröra till att bilden publicerades, säger han till Ekot.

35-åringen anser att bilden av honom som kriminell är felaktig - trots att han är dömd för ett 50-tal brott, varav flera våldsbrott.

- Jag är ingen brottsling i den bemärkelsen. Det är en stor del av befolkningen som förekommer i belastningsregistret, säger han.

Jens Kärrman

Publicerad: