Kidnappade vd:n kan ha förts utomlands

NYHETER

Personal vid Stena Line hörd av polisen

Polisen utreder om Fabian Bengtsson förts ur landet.

Förhör har hållits vid Stena Lines terminal nära platsen för försvinnandet.

Samtidigt har polisen inlett ett samarbete med sina kollegor i Norge och Danmark.

Foto: Stena Lines turlista till Fredrikshavn från Göteborg.

Fabian Bengtsson sågs senast på måndagsmorgonen när han lämnade sin bostad på Tredje Långgatan i centrala Göteborg. Och på onsdagsförmiddagen hittades hans bil dumpad på Amiralitetsgatan, kvarter från hemmet.

Kiel och Fredrikshavn

Platserna ligger nära Stena Lines terminal. Där går färjor både till Kiel i Tyskland och Frederikshavn i Danmark.

Klockan 07.45 lämnade Fabian Bengtsson hemmet och polisen utgår från att han kidnappades kort därefter. Efter det gick sex färjor under måndagen till närliggande Frederikshavn, dit den snabbaste turen tar två timmar.

– Polisen har tagit kontakt med oss, säger Joakim Kenndal, informationschef vid Stena Line.

– De har också varit här och pratat med en del av vår personal här.

Polisen kartlägger noga hela händelseförloppet. Man försöker hitta var försvinnandet ägde rum, en fortsatt resväg och granskar alla tidsuppgifter.

Sms från Göteborgsområdet

Man vet att ett sms till Fabian Bengtssons pappa Bengt från en av Fabians mobiler klockan 10.37. Enligt uppgift skickades det från Göteborgsområdet.

Det behöver dock inte betyda att Fabian Bengtsson var kvar i staden tre timmar efter sitt försvinnande. Via kartläggning av de mobilmaster som registrerade sms:et vet man bara att mobilen befann sig där.

Poliskällor uppger dessutom för Aftonbladet att man är övertygade om att flera personer är inblandade i kidnappningsdramat. Man är också förberedd om de lämnat landet.

När rikslarmet om försvinnandet gick ut i går kontaktade polisen också sina kollegor i grannländerna. Både i Norge och Danmark fick polisen då noggrann information om kidnappningen och den saknade Fabian Bengtsson.

Läs mer:

Mattias Lundell