Nyheter

Här grävdes mannen upp

NYHETER

Småbarnspappa skulle fixa stanken i avloppet - fann styckad kropp

MALMÖ

Den nyblivne koloniägaren hade stopp i avloppet.

När han grävde kände han stanken och trodde han hittat orsaken.

Men i gropen låg en människofot från en man.

Polisen hittade i går kväll två säckar med likdelar bakom den lilla stugan i koloniområdet i Malmö.

På gräsmattan framför den röda stugan står en liten trehjuling i plast. Några meter bakom den syns polisens blå och vita avspärrningsband.

Här i koloniområdet Östra Sommarstaden i östra Malmö hittades i går ett styckat lik.

Det makabra fyndet gjordes när den nyblivne ägaren, en 40-årig småbarnspappa, skulle åtgärda problemet med avloppet. Han tog en spade och gick ut bakom huset för att rensa stenkistan.

Fot stack upp ur säck

- Plötsligt stöter han spaden i något och upptäcker att det är en fot som sticker ut ur en plastsäck, berättar spaningsledare Tony Pallon.

Chockad sprang han in till en granne som hjälpte honom att larma polisen.

- Vi har grävt ett par timmar och frilagt fler paket som vi tror innehåller människodelar, säger Lars Förstell, informationschef vid Malmöpolisen.

Enligt grannarna hade 40-åringen länge besvärats av problemen med avloppet.

- Jag pratade med honom för ett par dagar sedan. Då berättade han att han skulle börja gräva efter stenkistan, säger en granne.

Arbetet med att frilägga plastpaketen med likdelar övervakades av en rättsläkare.

Enligt uppgift till Aftonbladet har likdelarna troligen legat nergrävda i koloniområdet 6-12 månader, kanske upp till två år. Polisen sparade jord runt paketen för att mer exakt kunna fastställa hur länge de har legat i marken. Därför tog det tid innan man kunde fastslå ett kön.

Av utseendet på foten att döma drog stugägaren, enligt uppgift, slutsatsen att det handlade om en kvinnofot. Men detta var fel.

Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell bekräftade strax före lunchtid på onsdagen:

– Det handlar om en man.

Hade lagt ner mycket jobb

Den 40-årige småbarnspappan köpte kolonistugan för 25 dagar sedan för 60 000 kronor. Han har redan lagt ner mycket arbete på att renovera den ganska förfallna stugan. En del i detta var att få ett fungerande avlopp.

Plastsäckarna låg nergrävda på en meters djup där avloppet gick ut.

Säljaren av stugan driver en egen rörelse i Malmö. Han i sin tur byggde stugan 1994, men de senaste tre åren var han i stort sett aldrig där utan lånade och hyrde ut den till vänner och släktingar.

- Vi har tagit fram en lista över kolonins tidigare ägare, berättar Tony Pallon. Men vi har ännu inte hunnit tala med dem.

Varken den nuvarande eller tidigare ägaren är kända av polisen sedan tidigare och de var i går inte misstänkta för att vara inblandade i mordet.

"Stugan var misskött"

- Vi har ofta undrat varför den tidigare ägaren inte gjorde sig av med stugan tidigare. Den var misskött under en längre tid, säger en granne.

Östra Sommarstaden är i princip obebott under perioden november-april då det kommunala vattnet är avstängt. Under den perioden kan mördaren ha grävt ner likdelarna utan större risk för upptäckt.

Läs också:

Johan Edgar, Per-Ola Ohlsson, Pelle Tagesson, Mattias Lundell

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter