Bortkomna julklappar delades ut av polisen

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Åtta julklappar hittades mitt på gatan i danska Kerteminde. Då såg polisen till att rädda julen för åtta familjer, skriver Fyens.

– På grund av julen valde vi att ta lätt på reglerna och lät patrullen dela ut paketen till de glada medborgarna, säger polisen Lars Fredensborg till tidningen.

Det var på fredagsförmiddagen som en person hittade åtta julklappar på gatan i Kerteminde i Danmark. Hur de hamnat där vet ingen, men medborgaren försökte lämna in klapparna vid det lokala postombudet. De var inte alls intresserade av att ta emot ännu fler paket. Personen valde då att kontakta polisen. En patrull hämtade julklapparna och såg att alla skulle till adresser i staden, rapporterar Fyens.

Polisen räddade julen för åtta familjer.
Foto: TT arkivbilder
Polisen räddade julen för åtta familjer.

– Egentligen skulle de ha skrivits in som hittegods hos oss. Då hade de hamnat på hittegodskontoret och troligtvis blivit hämtade efter jul. På grund av julen valde vi att ta lätt på reglerna och lät patrullen dela ut paketen till de glada medborgarna, säger Lars Fredensborg vid Fynpolisen till tidningen.

Det var åtta paket som levererades till åtta olika adresser. Kanske undveks julkaos i dessa familjer – tack vare polisens inhopp som postbud.

Publicerad:

LÄS VIDARE