200 sekunder

Camilla och sonen får bo kvar

Av: 

Kristina Edblom

Lindah C Mohlin

NYHETER

Trots att hyresskulden var avbetalad i sista stund verkade hoppet vara ute för Camilla och hennes ettårige son – vräkningen skulle verkställas.

Nu har bostadsbolaget ändrat sig.

– Så fort vi kom hem blev min son jätteglad, säger Camilla.

Aftonbladets och Viafrees program 200 sekunder var på plats hemma hos familjen i Stockholm när socialtjänsten ringde på dörren. I trapphuset väntade kronofogden och en låssmed som skulle byta låset på lägenhetsdörren så fort Camilla och sonen var ute.

Men vräkningen kom av sig, både socialtjänsten och kronofogden kände tveksamhet inför att gå vidare när vi var närvarande. De skulle återkomma nästa dag, sa de.

Nu meddelar Camillas juridiska ombud Stefan Ragnarsson att hyresvärden ändrat sig.

– Deras ombud ringde mig och berättade att de ville erbjuda ett nytt korttidskontrakt och det landade ju i god jord hos Camilla. Det hade ju inte blivit så här om inte hon hade betalat in alla resterade hyresfordringar. Då hade de aldrig gått med på det, det tror jag inte, säger han.

Kände hopplöshet

För Camilla rasade hela tillvaron när vräkningsbeskedet kom, hon hade ingen aning om var hon och sonen skulle sova de närmaste nätterna. Alla saker har familjen hunnit magasinera. Men nu får de alltså flytta hem igen och låssmeden kommer inte komma tillbaka.

– I början kände jag hopplöshet och jag kände mig lurad. Man kan inte säga annat än att de skött situationen väldigt fult, men jag är väldigt glad att vi får bo kvar, säger hon.

Allra jobbigast var den stress hon och sonen utsattes för.

– Så fort vi kom hem igen så var min son jätteglad. Han märkte att vi är hemma. När vi var tvungna att flytta så grät han men nu känns han glad igen.

Hon är övertygad om att hon hade varit hemlös i dag om inte 200 sekunder uppmärksammat vräkningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

200 sekunder

LÄS VIDARE

162 barn hotas av vräkning – före jul

ÄMNEN I ARTIKELN

200 sekunder

Hemlösa

Kronofogdemyndigheten

Socialtjänsten

Jul

Stockholm