Ersen bjuder blåljuspersonal på gratis nyårsmat

avEneida Berisha

Under julafton öppnade Ersen Parlayan, 27, upp sin hamburgerrestaurang för hemlösa och under nyårsafton slår han återigen upp dörrarna – för polis, ambulans och brandmän som arbetar under kvällen.

– Det är det minsta jag kan göra för dem som gör så mycket för oss, säger Ersen.

För sju år sedan var 27-åriga Ersen Parlayans framtid oviss. Han hade precis bestämt sig för att flytta till Sverige i hopp om att kunna förverkliga sina drömmar och skaffa sig en karriär.

Ersen ville till Sverige för att han såg det som ett land som behandlar sina invånare med respekt och menar att mänskliga rättigheter inte är att ta för givna.

I november tog han över hamburgerrestaurangen Frasses Hamburgare i Karlskoga - och nu vill han ge tillbaka.

– Nu när jag är här vill jag vara en del av det och visa andra respekt. Jag vet hur det känns att till exempel inte ha mat på bordet, säger Ersen.

Så under julafton slog han upp dörrarna och bjöd in hemlösa som ville komma in i värmen och få sig något att äta. Nu vill han visa sin tacksamhet till poliser, ambulanspersonal och brandmän.

1 av 2

”De räddade min bror”

Förra nyårsafton var inte så trevlig för Ersen. Hans bror som kommit på besök råkade skadas allvarligt men lyckligtvis fick brodern snabb hjälp.

– Hade vi inte haft ambulans som kommer fort eller poliser som kan upprätthålla ordning så hade min bror kanske legat i en grav nu. Jag kommer att vara dem evigt tacksamma, säger han.

Nyårsafton är en av de mest hektiska kvällarna för blåljuspersonal och därför vill Ersen kunna bjuda dem på varmt käk.

Det kommer vara gratis och de håller öppet till klockan 22, en extra timma. Företaget Hotmat, som de samarbetar med, erbjuder dessutom gratis hemkörning.

– De har det så tufft och många av dem jobbar hela natten. Jag tycker att det är det minsta jag kan göra för dem, att bjuda på mat, när de gör så mycket för oss, säger Ersen.

ARTIKELN HANDLAR OM