Syrien

USA hotar straffa Syrien om kemvapen används

Av: 

TT

En syrisk soldat filmar förödelsen efter det USA-ledda flyganfallet i april mot en syrisk forskningsanläggning. Arkivbild.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

NYHETER

USA är överens med Storbritannien och Frankrike om "ett mycket kraftigare svar" än tidigare om Syriens regering använder kemvapen på nytt. Det säger president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton.

– Vi har de senaste dagarna försökt få fram budskapet att om kemvapen används en tredje gång kommer svaret att bli mycket starkare, säger Bolton till journalister i Washington.

Bolton säger att han har samrått med Storbritannien och Frankrike, som tillsammans med USA genomförde flygbombningar mot Syrien i april efter en misstänkt kemvapenattack i Douma.

Nyligen sade USA:s försvarschef Joseph Dunford att det pågår en "rutindialog" med president Donald Trump om olika militära alternativ som kan bli aktuella om Syrien ignorerar USA:s varningar om att använda kemvapen i en attack mot Idlib.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Österrike i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Syrien