Almedalen 2012

Jimmie Åkesson: "Alla ska med"

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Jimmie Åkesson har gjort en helomvändning och är nu positiv till det femte jobbskatteavdraget.

Partiet vill också satsa stenhårt på frågan om effektiv brottsbekämpning.

Som första gäst i Aftonbladets partiledarutfrågning kom han med det något oväntade budskapet inför framtiden:

– Ingen ska lämnas utanför, alla ska med.

Foto: Jimmie Åkesson i Aftonbladets tv-program ”Oj, vilken dag!”

Först ut i Aftonbladets partiledarutfrågning var Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Partiet startade sin dag med en debattartikel i Aftonbladet där de meddelar att de nu ändrar sig om det omtvistade femte jobbskatteavdraget.

- Förra året var jag kritisk, jag tog till och med upp det i mitt tal. Men vi har inget principiellt emot skattesänkningar, särskilt inte om det är riktat till vanligt folk, säger Åkesson.

Skattebetalarna ska inte behöva betala

Jimmie Åkesson menar att en utvärderingen från finansdepartementet visar att avdraget har lett till minst 70 000 nya jobb, det det är därför man nu har gjort en helomvändning i frågan.

På frågan om de kommer få med sig regeringen i den nya riktningen säger Åkesson att det inte är så intressant. Förutom att skapa intäkter från minskad invandring vill Åkesson att bankerna ska stå för kostnaden för avdraget.

– Det vi vill är att affärsbankerna ska finansiera stabilitetsfonden, vi vill låta bankerna betala istället för skattebetalarna, säger han.

"Alla partier drabbas av enskilda med egen agenda"

Åkesson fick även frågan om varför partiet omges av partikamrater som uttrycker sig negativt och förnedrande om invandrare, vilket han anser påverkar Sverigedemokraterna negativt.

– Det är inget nytt fenomen att enskilda personer säger konstiga och ibland direkt osmakliga saker. Alla nya partier riskerar att drabbas av enskilda som har en egen agenda. Det här är något som är övergående när partiet blir stabilare och starkare, säger han.

"Alla ska med"

På frågan om vad Jimmie Åkesson ska prata om i kvällens tal drar han fram den gamla Socialdemokratiska sloganen "Alla ska med".

– Jag har ett års ytterligare erfarenhet sedan mitt tal förra året. Temat den här gången är att ingen ska lämnas utanför. Alla ska med.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Almedalen 2012

Almedalsveckan

Sverigedemokraterna

Jimmie Åkesson