Bisarr trend i Japan – ”bagels” i pannan

Det är inte klokt vad ungdomarna hittar på nuförtiden.

avNiklas Eriksson

NYHETER

Japanerna har fått ”bagels” på hjärnan.

Innanför huden på pannan närmare bestämt.

Det är inte bröd japanerna har fått på hjärnan. Det är en saltlösning som sprutas in i huden på pannan och med ett finger i mitten av det vätskesvullna området så vips – du har skapat formen av en bagel.

Den bisarra trenden ”Bagelhead” startade inte i Japan men den har tagits emot som en kär vän. Tidningen Vice rapporterade i fjol att trenden som kom till öriket i runt 2007 från kroppsmodifikationsmässor i USA nu har växt sig starkare än någonsin.

Introducerades av fotograf

Mannen som är tog trenden till Japan heter Ryoichi “Keroppy” Maeda och är en fotograf som specialiserat sig på att följa människor som ägnar sig åt extrema former av kroppsmodifikationer.

– Vi använder oss av en medicinsk koksaltlösning och en pumpar in det i pannan under cirka två timmar, säger han till Vice.

Vätskan pumpas in under huden med hjälp av dropp-liknande ställningar och kanyler som stick in i pannan. Efter den långa processen att få in koksaltlösningen varar den dock bara över natten.

– Kroppen absorberar lösningen med tiden så nästa morgon har det gått tillbaka till det normala. Vi uppskattar att vara freaks för en natt, haha, säger Maeda till Vice.

Inte mest extrema

Han menar att trenden inte är bland de mest extrema som förekommer inom kroppsmodifikation kulturen.

– Inte alls. Det finns saker som är mycket mer extrema, till exempel att spetsa till öronen, att ta bort naveln, amputeringar och traditionella japanska helkroppstatueringar, säger Maeda till Vice.

Gratistidningen Nöjesguiden snappade upp fenomenet i en av sina bloggar och sedan i fjol verkar fenomenet också ha greppat västerlänningar i Japan.

”På förekommen anledning vill jag alltså påpeka att bilden inte är manipulerad” skriver tidningens bloggare Pelle Tamleht under fotot av en man som till synes har en bagel under huden.

Och så länge koksaltlösningen är ren och de nålar och slangar som används är desinficerade ska det inte vara farligt, uppger Bizarre Magazine.