Dokumenten talar mot kungavännen

NYHETER

”Aje” Philipsons namn står på Sevos faktura

I en annons i Svenska Dagbladet i dag hävdar kungavännen Anders ”Aje” Philipson att han inte var inblandad i nedtystningsförsöken av Mille Markovic.

Kvitton, bandupptagningar och dokument som Aftonbladet tagit del av tyder dock på motsatsen.

Foto: Foto: Maja Suslin/Scanpix
FÖRNEKAR INBLANDNING Trots att hans namn bland annat nämns på Milan Sevos faktura förnekar Anders ”Aje” Philipson, i en annons i dagens Svenska Dagbladet, att han var inblandad i nedtystningsförsöken av Mille Markovic.

Anders Lettström anlitade den utpekade gudfadern Milan Sevo och hans livvakt Daniel Webb för att köpa en dementi av den tidigare porrklubbsägaren Mille Markovic, huvudkällan till boken ”Den motvillige monarken”.

Priset för Milan Sevos och Daniel Webbs arbete: 500 000 kronor, plus moms.

Bad om originalkvittot

Enligt uppgift till Aftonbladet gjordes betalningen upp på advokat Thomas Martinsons kontor den 16 juni i år.

Med på mötet var Anders Lettströms ombud, advokat Johan Eriksson, samt ”Aje” Philipsons advokat, Björn Rosengren. På fakturan står förutom Lettström och Philipson även kungavännerna Noppe Lewenhaupt och Fredrik Ramberg.

Dagen efter mötet, den 17 juni, frågade Philipsons ombud, Björn Rosengren sin kollega Thomas Martinson efter originalkvittot på överföringen.

Valde att inte svara

Trots att både han och ”Aje” Philipson hela tiden förnekat all inblandning i affärsuppgörelsen med den undre världen skriver advokat Björn Rosengren

i ett mejl till Aftonbladet:

”Eftersom Philipsons namn är nämnt på den famösa fakturan ville jag, som Philipsons ombud, försäkra mig om att även Philipson garderades mot eventuella krav om Lettström skulle nå en slutlig uppgörelse med Procap Security (Webbs bolag, reds anm)”.

På följdfrågan varför Philipson skulle riskera några krav över huvud taget om han inte var inblandad i affären, svarar inte Rosengren.

Aftonbladet kan i dag även publicera det ”slutavtal” som författats av ”Aje” Philipsons advokat Rosengren. Där tydliggörs att Milan Sevo och Daniel Webb inte kan ställa ytterligare krav ”av vad slag de nu må vara mot Anders Lettström och heller inte mot övriga i fakturan av den 16 maj 2011 namngivna personer”. Alltså Philipson, Lewenhaupt och Ramberg.

Tvärtemot vad ”Aje” Philipson hävdar i en egenköpt annons i Svenska Dagbladet i dag tyder alltså mycket på att han varit delaktig i affären med Milan Sevo och Daniel Webb.