Uppgifter: Mördad – för att hon spelade för hög musik

26-årig man erkänner att han dödade 21-åringen i Vetlanda

avAnders Johansson, Ebba Thornéus, Susanna Nygren

1 av 5

Den 21-åriga kvinnan höggs ihjäl med ett stort antal knivhugg, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mördarens motiv tros ha varit att hon spelade för hög musik.

Den anhållne 26-åringen har erkänt att han mördat kvinnan och skadat hennes syster, uppger hans advokat för Aftonbladet.

Det var runt 02-tiden på tisdagsmorgonen som polisen fick larm om ett bråk på en adress i Vetlanda kommun.

På platsen anträffades en 21-årig kvinna död och hennes 24-åriga syster svårt skadad. I anslutning till lägenheten greps en 26-årig man som senare anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord och morsförsök.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den anhållne 26-åringen och den 21-åriga kvinnan grannar. Anledningen till mordet ska enligt källor till Aftonbladet ha varit att mannen tyckte att kvinnan spelade för hög musik.

Grannen ska enligt obekräftade uppgifter ha klättrat in genom kvinnans fönster och knivhuggit henne till döds med ett mycket stort antal knivhugg.

Även kvinnans syster som befann sig i bostaden ska ha fått motta knivhugg.

”Han kunde bli rasande”

En vän till kvinnan berättar för Aftonbladet att kvinnan sagt att hon haft en infekterad konflikt med mannen, som enligt flera källor ska ha varit ljudkänslig och kunde bli rasande om han hörde ljud från den 21-åriga kvinnans lägenhet.

– Hennes granne har varit väldigt jobbig. Han har tagit något hårt tillhygge och slagit i taket när han hört ljud från ovanvåningen. Det räcker att man skrattar för att han ska reagera, berättar vännen för Aftonbladet och fortsätter:

– Jag blev vittne till det själv när jag var hos henne. När hon gick över golvet så följde han hennes fotsteg och slog i taket efter varje steg.

Vännen: Han var väldigt känslig

Även en annan källa uppger för Aftonbladet att det ska ha varit en konflikt om ljud i huset. Konflikten ska ha eskalerat och den 21-åriga kvinnan ska ha i samband med detta ha försökt tala mannen till rätta.

– Jag vet att hon gick ned dit med sin ex-pojkvän för att tala med honom. Hon hade mobiltelefonen i jackfickan och spelade in vad som sades. När hon kom dit såg hon att mannen hade öronproppar i öronen.

– Han verkar väldigt känslig, säger kvinnans vän.

Vännen har svårt att förstå att kvinnan dödats.

– Jag är väldigt omskakad av detta. Jag har varit ledsen hela förmiddagen, säger vännen till Aftonbladet.

Mannen har erkänt i förhör

Advokat Uno Karlsson bekräftar för Aftonbladet att mannen har erkänt.

– Han har medgett att han har bragt den ena kvinnan  om livet och att han har skadat den andra kvinnan. Han har också redogjort för omständigheterna kring detta samt lämnat en förklaring till sitt agerande.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 26-åringen ha irriterat sig på att den 21-åriga kvinnan spelat för hög musik – stämmer detta?

– Det vill jag inte kommentera. Han har lämnat en förklaring till sitt handlande och det enda jag kan kommentera är att det inte rör sig om någon kärleksaffär, vilket vissa har spekulerat i, säger Uno Karlsson.

24-åringens tillstånd stabilt

Även polisen bekräftar att mannen har erkänt brottet.

Men om motivet skulle ha berott på irritation vill polisen inte svara på i nuläget.

– Jag kan varken kommentera anledningen eller motivet. Det är för tidigt, säger Stefan Sundling, vid avdelningen för grova brott, polisen i Jönköpings län.

Under tisdagen hölls ett första förhör med den systern till den dödade 21-åringen. Kvinnan, 24 år gammal, skadades svårt i attacken och vårdas på sjukhus, men hennes tillstånd uppges vara stabilt.