Försökte smuggla baby genom tullen

Barnet låg i väska som kördes genom röntgenmaskinen

SMUGGLADES. På röntgenbilden från säkerhetskontrollen på flygplatsen syns den fem månader gamla babyn i föräldrarnas resväska.
SMUGGLADES. På röntgenbilden från säkerhetskontrollen på flygplatsen syns den fem månader gamla babyn i föräldrarnas resväska.

Föräldrarna la ner barnet i handbagaget och gick igenom säkerhetskontrollen.

Men paret stoppades när tulltjänstemännen såg konturerna av bebisen på röntgenbilderna.

– De riskerade babyns liv, säger polisen.

Händelsen inträffade på Sharjahs internationella flygplats i Förenade Arabemiraten i fredags kväll.

Paret som kom från Egypten stoppades av migrationsmyndigeten när det visade sig att de inte hade ett giltigt pass och visum för sin fem månader gamla baby, skriver Daily Mail.

Byltade om sonen

Familjen ombads att vänta kvar på flygplatsen till söndagen tills visum-kontoret åter skulle vara bemannat. Men föräldrarna som var desperata valde att försöka passera genom säkerhetskontrollen för ankommande ändå. När personalen gick av sitt pass och byttes ut genomförde paret sin plan. Den fem månader gamla sonen byltades om och stoppades ner i sportbag.

Men planen gick i stöpet. Konturerna av bebisen syntes på röntgenskärmarna och tulltjänstemännen häpnande när de såg babyn inuti väskan, skriver Daily Mail.

– Denna apparaten är farlig för vem som helst, särskilt för en baby som passerar igenom liggandes i en väska, säger en polistjänsteman på Sharjah.

Polis utreder

Föräldrarna som båda har visum för att komma in i Förenade Arabemiraten greps av polisen. Och en utredning kommer att inledas mot dem för att de äventyrade barnets liv genom att det kan ha exponerats för farlig röntgenstrålning. Paret är ursprungligen från Egypten och de har har tidigare vistats illegalt i Förenade Arabemiraten. Men paret återvände till hemlandet när det var dags för sonen att födas.

Hur barnet kunde komma ombord på flygplanet som flög från Egypten till Förenade Arabemiraten är oklart.

Publisert: