”Flickvän mördade hans tre små barn”

NYHETER

Trippelmordet i Dortmund upptäcktes av rättsläkare

1 av 2

Tre små barns död skakar Tyskland.

Faderns 29-åriga flickvän misstänks ha mördat dem.

Vid 05.00 på fredagsmorgonen larmades brandkåren i tyska Dortmund till en lägenhetsbrand. I lågorna gjorde de en fasansfull upptäckt – tre små barn.

En 4-årig pojke och hans 12-åriga storasyster var döda när de hittades, deras 10-årige bror dog på sjukhus av sina skador.

På fredagskvällen kom chockbeskedet: Två av barnen var döda redan innan elden bröt ut, skriver tidningen Der Westen.

Utsattes för våldsdåd

Obduktionen visade att barnen hade utsatts för våld och åklagaren misstänker därför att branden startats för att dölja morden, skriver Dortmundpolisen i ett pressmeddelande.

Faderns 29-åriga flickvän greps under lördagen misstänkt för att ha mördat barnen.

Enligt Der Westen var barnens 41-åriga pappa på en närliggande pub när branden startade. Där ska hans flickvän ha mött upp honom och då haft en skada på handen.

Bråkat om utlandsflytt

Hon förklarade, enligt vittnen, att hon skulle ha attackerats av en knarkare, skriver Der Westen. När paret kom till lägenheten stod lägenheten redan i brand och barnen var döda.

Först misstänktes både fadern och hans flickvän, men på lördagen släpptes pappan medan misstankarna mot den 29-åriga kvinnan stärktes, skriver Ruhr Nachrichten.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att 29-åringen misstänks för mord och mordbrand.

”Varför?”

Chockade grannar berättar för Der Westen att pappan och hans flickvän den senaste tiden haft högljudda gräl om hans planer på att flytta familjen till Turkiet.

– Varför är tre små barn döda? I går lekte de här i parken med min son. De tre var så glada barn, de skrattade alltid, säger en granne till Der Westen.

Pappan tas om hand av sina anhöriga. Enligt tysk polis har man ännu inget motiv till trippelmordet.