Syskonen Ewen och Jamie Beaton drunknade i  kanotolyckan. Här är de tillsammans med sin pappa Ewen Fraser Beaton, som fortfarande saknas.
Foto: Hemedia
Syskonen Ewen och Jamie Beaton drunknade i kanotolyckan. Här är de tillsammans med sin pappa Ewen Fraser Beaton, som fortfarande saknas.

Barn i tragisk drunkningsolycka i Skottland

Publicerad:
Uppdaterad:
Syskonen Ewen och Jamie Beaton drunknade i  kanotolyckan. Här är de tillsammans med sin pappa Ewen Fraser Beaton, som fortfarande saknas.
Foto: Hemedia
Syskonen Ewen och Jamie Beaton drunknade i kanotolyckan. Här är de tillsammans med sin pappa Ewen Fraser Beaton, som fortfarande saknas.

NYHETER

Två små pojkar och en man drunknade i en tragisk kanotolycka i det skotska höglandet på söndagen. En femårig flicka vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

Bara åttaåriga Callie och hennes pappa Gary Mackay lyckades simma i land när kanoten plötsligt välte.

– Vi är fullständigt förkrossade över att ha förlorat våra vackra små pojkar, säger anhöriga till Daily Mail.

Det som skulle varit en härlig kantorutflykt slutade i tragedi när kanoten med fyra barn och två vuxna av okänd anledning plötsligt välte till havs utanför staden Loch Gairloch utanför det skotska höglandet.

Fel sorts flytväst

Åttaåriga Callie och hennes pappa var de enda som lyckades simma de 500 metrarna till stranden.

Hennes syster Gracie, 5, hade på sig flytväst, men inte av den sorten som håller ansiktet ovanför vattnet och när hon plockades upp av räddningstjänsten låg hon medvetslös med ansiktet i vattnet. Hon fördes till det kungliga sjukhuset i Glasgow där hon fortfarande vårdas för allvarliga skador.

Men för den andra familjen som var med på utflykten gick det värre. Ewen, 5 och Jamie, 2, låg också med ansiktet i vattnet när de räddades och avled kort därefter. Pojkarnas pappa Ewen Fraser Beaton saknas fortfarande och befaras ha drunknat.

– Vi är fullständigt förkrossade över att ha förlorat våra vackra små pojkar. Vi uppskattar verkligen räddningstjänstens sökande efter pojkarnas älskade pappa Ewen, säger anhöriga till familjen Beaton i ett uttalande.

Barnen flöt iväg

– Jag vet inte vad som hände, ena minuten satt alla i kanoten och nästa minut hade den kapsejsat. På några sekunder hade barnen flutit iväg utom räckhåll, berättar Gary för en vän på sjukhuset.

Callie var närmast honom och de lyckades båda simma i land för att ropa på hjälp.

Ingen av de vuxna hade livvästar på sig.

Väl uppe på land kom far och dotter ifrån varandra. Gary sprang skrikandes efter hjälp att rädda sin yngsta dotter in på Jim Aarons, 70, bakgård.

– Gary kom från ingenstans och var helt vild. Han hade panik och tårar i ögonen, säger Jim Aaron.

Gary berättade för Jim att folk trillat i vattnet och att han sett pojkarnas pappa Ewen försvinna under vattnet medan pojkarna höll sig fast vid honom. Sedan föll han ner på knä med huvudet i händerna.

Oskiljaktiga systrar

Efter att ha larmat räddningstjänsten hittade de Callie, chockad och skakande av köld efter att ha simmat i det iskalla vattnet.

– Callie är en stark och ivrig simmare. Hon har gått i simskola och jag är inte förvånad över att hon lyckades simma i land själv, säger Callies mormor, Pennie Macdonald.

– Flickorna var som tvillingar, de var oskiljaktiga och Callie kommer att vara vilse utan sin syster.

– Vi förstår inte hur en trevlig söndag kan sluta så fel. Bara några dagar tidigare lekte barnen i min trädgård, säger en vän till familjerna till Daily Mail.

Publicerad: