Kvinna saknas efter brand på äldreboende

NYHETER

Äldreboende i Pajala i brand i natt

LULEÅ.En äldre kvinna misstänks ha omkommit i en brand på Ängsgårdens äldreboende i Pajala. Den omfattande branden bröt ut natten till fredagen.

Ett 40-tal boende på äldreboendet evakuerades natten till fredagen sedan en omfattande brand brutit ut. Polisen fick larmet strax före klockan halv två och när räddningstjänsten kom fram var äldreboendet övertänt. De äldre fördes under natten till ett hotell i kommunen där de togs omhand av personal från sjukvården och socialtjänsten. När evakueringen var klar kunde polisen konstatera att en kvinna i 75-årsåldern saknades.

  - Vi tror att den saknade har blivit kvar i byggnaden, sade Olle Kvanerås, vakthavande befäl på polisen i Luleå, till TT vid 8-tiden.

  Totalt hade 32 äldre fått ta in på hotellet medan de övriga togs om hand av anhöriga.

  Under fredagen fortsatte eftersläckningsarbetet och först på måndagen räknar polisen med att kunna genomföra en teknisk undersökning av byggnaden.

  - Det pågår en eftersläckning och först när byggnaden har svalnat kan vi gå in och söka efter saknade, sade Olle Kvanerås.

  Anhöriga kommer att kontaktas för att reda ut om den saknade kvinnan fanns i byggnaden.

  Katastroflarm gick ut i samband med branden. Flera brandkårer deltogs i släckningsarbetet och socialtjänst och ytterligare poliser kallades in från Kalix och Haparanda. Vid halv sex på morgonen var branden under kontroll, uppger vakthavande befäl vid Luleåpolisen.

TT