Det gör nätläsarna när regnet faller

NYHETER

"Jag har skaffat mig en regnförsäkring"

När regnet öser ner på semestern så kan det kännas trist. Men den som är påhittig kan roa sig ändå. Här delar läsarna med sig av sina tips.

Jag sitter och klurar på en deckare... blir förhoppningsvis klar någon gång

nästa år...

Jobbar !(med gott samvete!)man slipper ångesten....över att sitta inne i 'det fina vädret'..

Ja, det finns ju sällskapspel och en del videofilmer. Sen kan man ju baka bullar och piroger om man gillar det. Jag gillar ju det fast jag är ju bagare/konditor. Kan man inte bada ute om det regnar och är kanska kallt kan man ju bada innomhus som Lerums badhus.

Tar och bäddar ner mig i soffan, sätter på bra musik, tar en bra bok eller tidning och läser, eller köper chipc cola o hyr en massa bra filmer. Utan dåligt samvete!

Jag brukar gå in på tv4 och deras spel-site. Där kan man sitta och spela

Hjärter, Yatzy, Schack och Kinaschack bland annat. Man blir så inne i spelet

så man knappt märker att det ösregnar eller faller driv-is utanför fönstret.

Roligt och tankefrämjande.

Sitter hemma och chattar.

Eftersom vädret är som det är, brukar jag alltid ha en alternativ plan. Och den är ofta roligare än den soliga. Alla vet vad man gör när solen skiner. Men när regnet kommer, känns det förlösande.. att slippa göra det som en solig dag kräver. Då kan jag ägna mig åt att handla någon sak som ska byggas ihop, tex en möbel.. så att lukten av nytt trä ger den där hemkänslan. Eller inspektera tapeter och färg för att göra något man väntat på att hinna med. Att arbeta med händerna, är ju något annat än sitta på kontoret. Jag ligger ofta bland kuddar och filtar, omgiven med kataloger och färgprover, vilt planerande nästkommande projekt eller investering. Jag spelar gärna spel och kort med barnen och gör jättegoda maträtter, som vi äter till tända ljus och någon mysig film medan regnet smattrar mot fönsterrutorna. Jag älskar regnet, precis lika mycket som solen. Det blir ju vad man gör det till.

Vi bakar bullar, muffins m.m

Utmärkt sysselsättning och 3-åringen tycker det är toppen!

Laddar boklagaret, biblioteken brukar bunta bra böcker så man kan låna många. En god kopp the med några droppar gin i ger en behaglig värme inombords.

Blir det för eländigt blir det stövlar, paraply och regnkläder, det är faktist jätteskönt att promenera i regnet! Jag lovar! Glöm inte vantar om du vill ut och cykla i regn, det blir kallt om fingrarna.

Är inne och myser i min lägenhet, bakar, sätter in kort i album, ser en

videofilm...

Sitter på fik med kära vänner...

Jag har äntligen tid att tapetsera om hemma. Behöver inte vara duktig i trädgården, när det regnar är det ingen granne ute och inspekterar.

Regn är bra för stressen man är tvungen att ta det lugnt det är många måsten som regnar bort tex bantning, ligga på stranden för att bli brun och bada i iskallt vatten.

Nu kan jag fixa hemma, spela spel med mina barn och sitta och titta på barnprogrammen.

Det är skönt med regn!

Älskar med sambon

Älskar med sambon

Spelar TV-spel med sambon

Älskar med sambon igen

När det regnar i Sverige på semestern så befinner jag mig redan i Grekland där jag varje år tillbringar mina sommarsemester.

Det finns absolut inget bättre för mig än Grekland med garanterad sol och värme och härliga bad!

Vi tältar i ösregnet! Är det sommar så är det!

Eftersom jag befinner mig i Barcelona där det är 27 grader och full sol, passar jag troligen på att ta ytterligare en kall öl och gå ner till stranden igen! :-)

När det regnar på semestern läser jag, tittar på foton, ordnar min hemsida, surfar, städar i klädhögarna, tittar på HELA serien med 50 avsnitt med Voyager, lagar blåbärspaj.

Äter pajen med varm vaniljsås och NJUTER av att inte "måsta göra saker ute i det fina vädret".

Kör bil runt om Dalarna.

Jag brukar inte bry mig så mycket om hur vädret är under semestern. Det kan man ju ändå inte påverka. I dag har jag städat hemma vilket jag inte gjorde när det var fint.

Sedan har jag slappat och surfat på nätet och i kväll skall jag och min familj gå ut och äta. Visst är det lite trist att det regnar men det ger lite harmoni för själen också; man behöver inte prestera så mycket då. Det är jätteskönt att bara vara!

Ta dagen som den kommer, planera inte så mycket. När jag kom underfund med detta har jag inte haft någon dålig semester.

Det går visst att gå ut också även om det regnar, ta på dig en regnrock och gummistövlar eller gå barfota. Det viktigaste är väl ändå att man är LEDIG.

Jag flyttade till Malta för 11 månader sen. Det är inte så grönt å modernt som Sverige... Men va gör det när man kan sola och dricka inhemsk bira varje dag!

Vilken tur att det regnar, sitter på min inglasade balkong och bara njuter.

Om det är molnfritt blir man påmind om det hela tiden tiden. Varmt och svettigt.... hann inte banta i vintras.

Melodi: Den blomstertid nu kommer

Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor. Då valkar bara sväller, och celluliter gror. Generande behåring, lyfts fram i solens ljus. Nej stranden verkar boring, vi stannar inomhus.

De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet. Vi sitter där och gnäller, fy fan vad jag e fet. Fast vem vill motionera, när man kan sitta still.

Nej, låt oss revoltera, vi tar en kaka till!!

Ja... hur tror du detta mail kom till... ute på stranden, i solstolen - eller framför datorn.

Jag ligger i soffan och titta på tjej-filmer och äter popcorn. Då är livet underbart!

Myser så långt ner i sängen/soffan man kan komma med pojkvännen... eller kollar på en bra film,springer ut o ropar JA!!! äntligen kommer det lite regn om man é bonde...

Ska hjälpa min syster få igång nya datorn, så det är perfekt med regn. Slipper man ha dåligt samvete för att man inte är ute, utan sitter vid datorn :-)

Tittar på TV!

Löser korsord utan stress att man måste till stranden för det är fint väder!

Man har SEX.. massa sex. Sex är bra när man har tråkigt, sex är bra när det är dåligt väder, sex kan man även ha i regnet :)

Om det regnar är jag antingen i sommarhuset på Österlen i Skåne. I ösregn är havsutsikten fantastiskt vacker. Annars åker jag in till Köpenhamn, det är behagligt i stan på sommaren när det regnar.

När det regnar och är dåligt väder i Sverige så åker jag utomlands. Malta är trevligt. Här har jag i två år nu eftersom vädret i Sverige aldrig verkar bli bättre=)

Spelar mud på en VT100 terminal.

Då det regnar ska man bara ligga på soffan å inse att livet suger!!!

Jag läser böcker, löser korsord, broderar eller pysslar med mitt silversmide.

Eller bara slappar för det är ju helt legalt att vara inne och mysa när det regnar. Pressen att vara ute slipper man ju då. Alla tjatar om att vara ut i solen.

Nej, tacka vet jag en lagom regnig sommar.

Jag har precis skaffat mig en regnförsäkring i sommar!

Köpte mig en XBOX och kan nu med gott samvete sitta och spela när regnet slår mot fönserrutorna. Skulle det spricka upp är det golf som gäller!!

JOBBAR!

Jag kurar ihop mig med en god bok och en bra cd i stereon, gärna ett glas Bailey's med is!

Eller så har jag härlig sex med min man!

Jag håller på med mina träskulpturer när det är sådant här väder.

Jag badar skumbad och gör spa-behandling.

Jag tar på mig regnkläder och går ut i skogen. Det luktar så friskt när det regnar. Alternativt sitta ute på altanen och höra regnet slå mot plasttaket mmmm....

- Åker till stugan och gör en brasa, kurar i soffan och tittar ut på regnet och havet genom fönstret

- Städar garaget, förrådet, garderoben, hyllan etc

- Läser

- Kollar på video

Älskar!

Just nu jobbar jag, det känns i alla fall lite bra!

Underbart regnväder! Min fru vill ha en massa arbeten gjort i trädgården och nu när det regnar kan jag i stället ägna mig åt min stora hobby( radio-amatör) Jag sitter här och pratar med folk från hela världen och bara myser.

När regnet kommer som det alltid gör någon gång under semestern, då brukar min son och jag ta fram modelljärnvägen.

Förmodligen tycker Victor att pappa (jag) inte har tid under resten av året så när semestern kommer åker modelltåget fram.

Stora planer och större blir de för varje år om att den där banan som vi pratade om förra året, nu äntligen ska byggas.

Perfekt väder för att sitta och spela på datorn samt att åka in på stan och shoppa.

Fyller frysen med bröd, bullar och matlådor. Måste ju ha något gott med sig till stranden när vädret vänder och det blir sol och 30 garder varmt!

Spelar Project-Entropia :)

Jag städar.

Jag och min flickvän åker iväg ut och tältar. Finns inget bättre! Man "sover" så himla gott med regnet smattrande mot tältduken.

"o när vi vaknade

föll regnet ner

vi köpte rom o frukt

o något mer

på tantolundens golv av gräs

under blad o gren

där låg vi o drack rom i regnet

rom så ljus o len

så ljus o len"

Jag städar, tittar på video, använder datorn. Nu regnar det i Dalarna i alla fall kl.14.05

När det regnar på semestern så packar jag en picknick-korg med massor av godsaker. Sen tar jag, min man och barnen fram vår picknick-filt och breder ut den på köksgolvet. Sen sitter vi och myser medan regnet strilar utanför fönstret.

Jag kryper under en filt med en spännande deckare och en påse dumlekola.

Handlar med aktier.

Jag planerar att klistra in mina foton i album.

Jag jobbar.

Jag åker utomlands till solen, i år blir det en solvecka på Rhodos.

Rekordväder i Sommarsverige

Statistiken kommer från SMHI.