Så här slutade vi röka

Läsarnas bästa tips

Hur gör man egentligen för att fimpa för gott? Aftonbladets läsare delar med sig av sina tips.

plåster så länge som det känns nödvändigt, promenader, många och långa när allt känns jobbigt, skriv "rökdagbok" så märkar du förbättringarna tydligare, räkna ut för varje vecka hur mycket pengar som du har sparat

Mitt sätt att sluta röka var att gå över till tuggtobak, köra med det ett tag för att det lindrade begäret efter nikotin. Sedan slutade jag med tuggtobak och gick över till tuggummi. Extra fruit tuggummi använder jag och är helt fri från begär efter tobak. Jag har också fått fina tänder av ämnen som ingår i tuggumit. Men som med allt annat man måste vara motiverad och ha stark vilja. Men det är inte så svårt när man tänker på att man förkortar sitt liv och riskerar att få lungkancer om man förtsätter röka.

Det bästa man kan spara till ålderdommen är sig sjäv............eller???

Jag har slutat röka efter 25 års rökning och inte ett enda försök att sluta tidigare.

Jag hamnade på sjukhus, inget jag eller någon annan rådde för. Jag skämdes så mycket för att jag var rökare så där gick min gräns. När man inte kan eller får gå ut som man vill så kunde jag inte förmå mig till att be personalen köra ut mig i rullstol för att jag skulle röka. Jag tog en dag i taget och tänkte att: OK det går nog utan cigaretter i dag också och eftersom jag låg kvar i två månader så "gick tiden". När jag hade klarat två månader så var det väl dumt att ............osv.

Nu har det gått ett år och två månader och jag är rökfri. Är det lätt ? Nej inte ett dugg, men jag kämpar på och hoppas och tror att det skall bli lätt. Det är en sorg, som att ha mist en vän. Tänker man efter så är det ju inte alls konstigt att man känner så här, efter 25 års rökande. Rom byggdes ju inte på en dag. Men trots att jag inte tycker att det är enkelt så är jag stolt ! Jag är så himla stolt ! Jag röker inte mer, och jag tror att jag kommer att "komma över" sorgen snart.

Vad vill ni veta? Att det är lätt att sluta röka? Jag skrattar. Det är nikotinet som på lång sikt är det verkliga problemet. Efter fem år av icke-rökande måste jag avskaffa beroendet av sugtabletterna för att inte vara beroende av nikotin. Men de är faktiskt mycket godare än ciagarretterna....

Jag slutade röka för 8 år sedan , testade allt och alla hjälpmedel.Ingen av dem hade någon effekt.det finns bara ett sätt att sluta röka och det är bara att ha ett riktigt jävlar anamma till vilja.suget släpper ganska tidigt , sen är det bara vanan man har att handskas med.

Jag tyckte att nikotinplåster var bra stöd i början ..sen man måste ha någon som man kan prata med om detta när det är svårt.

gör något löfte att varför du ska sluta, jag lovade till min dotter att sluta om hon inte börjar röka..

Jag slutade röka för snart sex månader sedan. Inga nikotinhjälpmedel, men däremot en eukalyptusinhalator och viljan att sluta. Sedan gick jag och

inhalerade superstark eukalyptusdoft när behovet blev för starkt. Det har

gått jättebra, och jag har inte ens smakat på cigarett sedan dess. Att sluta

röka och börja snusa är ju helt ovettigt! Nikotinet i sig är ju farligt,

inte bara det man smutsar ner lungorna med! Dessutom är snus rätt äckligt.

Jag gick till min husläkare och berättade att jag ville sluta röka. Då fick jag hämta ut ett läkemedel som hette Zyban som är en burk med piller som man skulle äta under sex veckor. En läkemedelskur helt enkelt. De innehåller lite såkallat lyckomedel som hindrade abstinensen. Jättebra!

Efter att ha rökt ett paket om dan i tio år så har jag nu inte rökt på över ett år. Zyban måste vara det absolut bästa sättet att sluta röka enligt mig.

Det är lätt att sluta röka. Jag har gjort det - flera gånger....................:-))

Till slut, för tre år sedan, tvärslutade jag att röka, men gick då över till portionssnus. Kan hända att jag feströker nu, men sällan, och äckligt. Vill hellre ha snus.

Och så drabbar det ju inte omgivningen!

Jag började med att trappa ner tog bort en cigg varannan dag på det sättet slipper man köpa dyra nikotin plåster/tuggummin.

börja motionera, är du inte intresserad av klassisk motion som promenad

och jogging så finns det roligare alternativ som tex:

salsa,dans,aerobics.yoga, body pump,simma mm..de finns något för alla!

när du börjar motionera kommer du att må bättre, få en ny livstil-känna

dej duktig som inte röker och du kommer att vara sysselsatt, så att din

rökrutin så småningom försvinner (mentalt)..

sen efter några veckor kommer du se resultaten du kommer bli glad och

känna dej ännu duktigare. och berätta för alla som kommer att inspireras

av dej och ge dig beröm

är du rädd för att öka i vikt pga att du slutar så är de ingen risk om du

motionerar tvärtom ju bättre kondition du har desto bättre och mer

förbränner kroppen då kanske du förbränner lika mycket med en 20 min

promenad i stan , som du hade gjort om du tränat två tim och var rökare.

unna dej själv lite godis och så ibland...kanske på helgerna

Ha äpplen överallt, när du blir röksugen ät ett äpple, när du har ätit upp det är röksuget borta.. så gjorde jag efter 30 års rökande med ett paket om dagen..

Jag gjorde en plan där jag minskade succesivt på cigaretterna. Sista dagarna jag rökte så rökte jag många gånger på en cigarett. Och det gick bra. Jag slutade röka, helt utan problem. Inga abstinens besvär heller.

Så gick graviditeten och amningen och barnledigheten, och så kom jag på att nu skulle jag börja röka igen. Så jag inhandlade cigaretter och satte igång. Men nej, se det gick inte alls. Det var så fruktansvärt dåligt. Det både luktade och smakade illa. Jag var då botad för tid och evighet.

Mitt tips är: Bestäm dig, på riktigt, för att sluta röka. Inget så'nt där "egentligen så borde man sluta röka". Bestäm dig också för hur du skall gå till väga. Och det allra viktigaste, håll dig till det du har bestämt dig för.

Jag slutade med hjälp av en tillsågad blyertspenna (en cigaretts storlek) som jag målat vit med gult filter. Jag kände mig lugn med pennan mellan fingrarna när rökbegäret kom på.

PS! Jag slutade den 17 januari 1971!!!

motivation!! vill man inte riktigt så kan man man inte sluta röka, med eller utan snus

Sluta stressa !!!!!

Jag slutade själv 830411 utan minsta hjälpmedel, klockan var 23.05 .

Sedan har jag inte haft det minsta begär, man måste kunna bestämma sig för att, nu är det slut ..

det bästa sättet beror på dig alla kan inte bara sluta röka som jag själv bara slängde snus och ciggaretter på en gång min tjej försöker också sluta men hon gör det genom att dra ner på sin rökning alla har vi vårt eget sätt att bemästra det på men först och främst måste du ha bestämt dig för att sluta

Bästa sättet att sluta röka är enligt min åsikt att bestämma sig för ett

exakt datum långt fram i tiden, ca: 1-2 år. Fram till detta bestämda datum

fortsätter man röka, utan att egentligen ändra sina vanor. Viktigt är att

man talar om sitt "rökavslutar-datum" för samtliga I sin omgivning, och ju

närmare det magiska datumet man kommer, desto mer talar man om det. Kort sagt: Man bygger upp en långsiktig "hype" om sin plan att sluta röka exakt

då. Omgivningens förväntningar blir, liksom dina egna, därmed skyhöga och

leder till att du med största sannolikhet faktiskt slutar just den dagen.

Vidare så är det viktigt att sluta rakt av, mesa inte runt med

nikotinplåster och tuggummi eller feströkning. Har själv varit rökare i ca

13 år, men har efter denna metod satt upp nya mål om att bli triatlet

istället . . . Ja, skratta ni, men sluta röka först.

Vanliga 1 gram C vitamin brustabletter (som finns i så gott som alla mat affärer) ska tas VARANNAN TIMME I FEM DAGARS PERIOD. Otroligt men sant hur mycket C vitamin lindrar abstinensen, men man ska vara bered att man kommer bli dåligt i magen de här dagarna pga all C vitamin men det går över. Så, man ska inte köra det här i månader utan i högst en vecka, dvs den första vecka som är den mest kritiska, sedan avtar kroppens krav på nikotin – det som återstår är bara ett slags mentalt spel mellan en och cigaretterna att inte låta sig luras att börja igen?

träffa någon med lungcancer. lyssna på rosslet

och tänk att du snart är där själv.

själv såg jag en nära anhörig dö med vatten i lungorna och det var inte lungcancer. att se den kampen om att få luft in i det sista var avgörande för mig.

Det enda, och bästa, sättet är att använda total viljekraft. Vill man inte, kan man inte - alltså vill man så kan man. Vouloir, c'est pouvoir!!! Att försöka sluta röka utan att vilja är helt hopplöst. Nikotinplåster och dito tuggummi i all ära ... det är viljan!!

Hälsningar från en som ville och kunde!!!

Defenitivt så är snuset den bästa vägen ut om det inte går ändå förståss!!

börja inte!

Det bästa sättet att sluta röka tycker jag är net.doktors hemsida. Där har du en sluta rök grupp som är kanon!!! Ett 90 dagars program och en massa människor som ger en stöd!!!! Tipsa om det för det är kanonbra!!!

Mitt och min frus hjälp var att vi satte upp ett datum ca sex månader fram

då vi skulle sluta , sedan är det hela

tiden fram till detta datum att träna styra sin hjärna , för när man slutar

gör den allt i sin makt att få en att börja igen, plåster kan hjälpa att ha som man trycker på när suget blir som värst .

Vi har klarat oss i ca tio år nu , rökte ca två askar om dan tidigare .

Skaffa dig något intressant spel eller liknande till datorn, så du verkligen har något annat att tänka på, för då glömmer du nästan rökningen, men i början kan det va bra att använda nicotin tugummi det föränklar det hela en aning. Detta gör du tills du känner att du inte behöver cigaretten mera. Och varför jag valde just dator är för att man ska hålla sig borta från andra rökare och dator är en rätt kul sak!

Snus! Helt klart!

Jag har både rökt och snusat. De senaste 5 åren bara snusat. Trodde aldrig att jag skulle klara av att sluta, för det var ju så gott och jag blev så lugn. Men om jag glömt köpa en dosa så blev jag som förbytt. Då tänkte jag på mina barn, hur skulle jag kunna åka och campa med dem tex om jag är så snusberoende att jag går i taket om jag inte får snus?

Så blev jag genomförkyld och hela kroppen värkte och jag mådde dåligt så då tyckte jag att det var läge att sluta snusa. Trappade ner under 3-4 dagar och sedan inget mer. I 2 veckor var jag på skitdåligt humör. Men nu är jag fri. Helt otroligt.

Publisert: