Polisens smarta trick för att prata i telefon i bilen

Foto: Polisen
Polisen Alexander följer lagen.
NYHETER

Polisen Alexander Lindblom på Söderslätt har ett enkelt knep för att kunna fortsätta prata i telefon i bilen.
I en bild publicerad på Facebook har han tejpat fast mobilen över örat.
Föraren får använda så kallad ’handsfree’ om det inte påverkar körningen negativt”, skriver polisen om nya lagen på sin Facebooksida.

Polisen Alexander från Trelleborg har ett smart knep för att kunna prata i telefon medan han kör bil. Som ett sätt att uppmärksamma att det numera är olagligt att använda telefonen medan man kör bil har han tejpat fast telefonen över örat med polistejp.

– Det är för att vi ska försöka få ut kunskapen om att man inte får köra bil och hålla telefonen i handen, säger Alexander Lindblom på polisen Söderslätt, till Kvällsposten.

Har du mobilen i handen när du kör,
kanske den i andra änden luren dig bättre hör.
Detta är sedan 1 februari förbjudet och straffbart, så via nu att du är lite smart.
Koppla in din handsfree, så slipper du fattigare bli.
Straffet kan bli böter, om du inte detta sköter”, skriver polisen i Söderslätt i ett rim på sin Facebooksida.

Gäller även blåljuspersonal

Att använda mobiltelefonen är sedan den nya lagen trädde i kraft olagligt även för blåljuspersonal, därför är det handsfree som gäller även för dem.

Lagen säger att ingen mobiltelefon/ navigator eller någon annan kommunikationsutrustning får användas om föraren håller den i handen. Föraren får använda så kallad ”handsfree” om det inte påverkar körningen negativt.

Vårt yttre befäl Alex har hittat en egen lösning till detta eftersom mobiltelefonerna inte alltid kopplar upp som de ska i bilen”, skriver polisen i inlägget som fått stor spridning på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM