Har Potters mamma fått skrivkramp?

Publicerad:
Uppdaterad:

Väntan på den femte Harry Potter-boken blir allt längre.

Nu står det klart att fansen får hålla ut till nästa år för att få veta hur det går för den unge trollkarlen och hans återuppståndna dödsfiende Voldermort.

JK ROwling jobbar på Det senaste budet från JK Rowlings talesmän är att nästa Harry Potter-bok kommer ut "någon gång 2003".
Foto: AP
JK ROwling jobbar på Det senaste budet från JK Rowlings talesmän är att nästa Harry Potter-bok kommer ut "någon gång 2003".

Det senaste anonyma uttalandet från en av författarinnan JK Rowlings talesmän lär inte muntra upp engelska bokhandlare som överöses av telefonsamtal från inbitna Potter-fans som vill veta när den nya boken kommer.

Senaste budet är "någon gång 2003".

De tidigare fyra böckerna har alla publicerats i juli, en om året med start 1997. Förra sommaren kom ingen bok - och det står sedan tidigare klart att det inte gör det den här sommaren heller.

Den 36-åriga Joanne Rowling har haft målet att skriva en bok om året eftersom hon har många intriger klara i huvudet. Rowlings förläggare Dotti Irving förnekar att det handlar om skrivkramp.

-Hon älskar att skriva men hon vill vara perfekt, förklarar Irving.

Rowling arbetar fortfarande på den nya boken, med den engelska titeln "Harry Potter and the Order of the Phoenix".

- Jag har ingen aning om ifall det tar längre tid för att boken kommer att bli tjockare än de tidigare. Alla hennes böcker är annorlunda, säger en anonym talesman för bokförläggaren i en föga upplysande kommentar till nyhetsbyrån AP.

När hela serien på totalt sju böcker kommer att avslutas vågar ingen i dag spekulera i.

Fansen får hålla till godo med filmatiseringen av den första boken som släpps på video och dvd i dagarna och nya biofilmen som går upp senare i år.

Tobias Brandel

Publicerad: