Kvinna svårt skadad i lägenhetsbrand

Flera bränder under natten mot fredagen

En 85-årig kvinna skadades allvarligt i samband med en lägenhetsbrand i Ronneby under natten mot fredagen.

Och under morgonen rapporterades om flera allvarliga bränder runt om i landet.

En tom industrilokal i Limhamn utanför Malmö, ofta besökt av hemlösa, eldhärjades natten till fredagen. Ingen människa skadades.
En tom industrilokal i Limhamn utanför Malmö, ofta besökt av hemlösa, eldhärjades natten till fredagen. Ingen människa skadades.

Den 85-årig kvinnan påträffades inne i sin lägenhet och fördes till Karlskrona lasarett med svåra rök- och brännskador.

Brandorsaken är okänd. Hyresgästerna i fastigheten måste evakueras, rapporterar TV 4 Sydost.

Villabrand i Väja

Och under natten eldhärjades även en villa i Väja, norr om Kramfors vid Ångermanälven. När räddningstjänsten kom var huset övertänt, men enligt polisen tydde inget på att någon människa hade kommit till skada.

Brandkåren från Nyland och Kramfors bekämpade elden, som av okänd orsak bröt ut vid tvåtiden på natten.

Hyreshus i lågor i Uppsala

I Uppsala tvingades fick flera boende evakueras från sina lägenheter på Karin Boyes gata i samband med en lägenhetsbrand. Branden startade i en köksfläkt i en lägenhet som blev helt utbränd.

Ingen människa skadades vid branden, och på fredagsmorgonen var elden släckt.

Industrilokal utbränd i Malmö

I Malmö eldhärjades en byggnad på Barlastgatan i Limhamn svårt vid en brand natten till fredagen.

Enligt SOS Alarm brann det i en tom industrilokal där uteliggare ofta övernattade. Inget tyder dock på att någon människa skadades vid branden.

När brandkåren anlände var byggnaden helt övertänd, och ännu vid tretiden på natten pågick eftersläckningsarbetet. Brandkåren hade då inte kunnat genomsöka ruinerna.

Skola brandhärjad i Handen

Och i Vikingaskolan i Handen söder om Stockholm förstördes två klassrum vid en våldsam brand natten till fredagen. När räddningstjänsten kom var klassrummen övertända, och kraftig rök vällde ut ur byggnaden.

Strax efter klockan två på natten var branden under kontroll, enligt Erik Mikaelsson, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Vikingaskolan är en låg- och mellanstadieskola, och vad som kan ha orsakat branden i de båda klassrummen ska nu utredas av polis och brandförsvar.

TT

Publisert: