Lite för mycket av Peter

NYHETER

Irritation inom gruppen

1 av 3 | Foto: Peter har fullt upp att axla rollen som elevrådsrepresentant.

Våra vänner belönades med vistelse på ett spa och eftersom Monica var borta fortsatte livet därefter i behaglig takt.

Att Peter höll i trådarna sågs dock inte med blida ögon av alla...

Eftersom Monica var borta idag hade elevrepresentanten Peter fått den odelade äran att hålla i elevmötet och kamraterna slöt upp. Aningen trötta men ändå närvarande. Åsikterna om Peters roll i gruppen hade däremot börjat gå isär något.

”En charmig och trygg kille man har respekt för”, ansåg till exempel Ida medan Dennis var av en annan åsikt.

– Det känns som att det ibland kanske blir för mycket av Peter, nån annan kan svara nån gång. Det känns som om Peter ofta är den som får tala för de andra utan att han vet hur de känner...

Tid att re-re-relaxa

För att lösa upp eventuella spänningar i både grupp och kropp var kommande dag vikt åt en spa-anläggning. Men att släppa artisteriet helt och hållet verkar tydligen svårt i det här gänget: en liten show senare på kvällen var nämligen utlovad.

Ingen mindre än Jerkers mamma var chef på anläggningen och hon inledde med att hålla en föreläsning om stresshantering. Hon underströk bland annat betydelsen av att sova 6 - 8 timmar varje natt, något som eleverna var snabba med att lägga på minnet. Det och mycket annat...

Eftersom de befann sig på ett spa genomgick de givetvis diverse behandlingar. Deras ömma kroppar knådades, masserades och klappades för att sedan sänkas ner bland behagliga bubblor.

Efter en trevlig middag samlades spagästerna på för att lyssna på eleverna som turades som att sjunga sina låtar. Trots att de var mätta i magen och ouppsjungna blev det en riktigt mysig tillställning.

Jerkers mamma tyckte till och med att det hade varit en underbara kväll.

Softa typer

För att vara såpass nyknådade och uppmjukade var det ett mycket segt gäng som knappt orkade masa sig upp till frukost följande dag.

Till råga på allt stod boxning på schemat och Anders summerade läget krasst:

– Vi gör så lite som möjligt.

Läraren Evelina mätte onekligen på massivt motstånd och fick nästan dra in alla i salen inför hennes boxercise pass. Per hade fått dispens för sitt gips medan Jessica helt enkelt inte kände för att gå upp idag. På anti-stress-lektionen fick de nämligen höra att de själva måste bestämma när de ska vila - uppenbarligen kände att hon behövde det just då.

Det hade blivit dags för ännu en föreläsning, denna gång med Micke Grahn. Scenisk personlighet och personlig energi var dagens Topic och där ingick en praktisk övning som gick ut på att lära sig rikta sig mot publiken.

När katten är borta...

Det gick sisådär och Per sammanfattade dagen som en typisk softardag. Risken för att de får en och annan känga av Monica när hon väl kommer tillbaka är stor.

.....dansar mössen på bordet som bekant!

Anna Bergstrand