Så mycket får Ikeas anställda i julklapp

Ingvar Kamprad på Ikea i Haparanda.
Ingvar Kamprad på Ikea i Haparanda.

För att tacka sina medarbetare för deras lojalitet kommer Ikea att ge dem en julbonus på flera tusenlappar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

År 2013 instiftades Ikeas lojalitetsprogram ”Tack!” för att främja och belöna medarbetarnas insatsen.

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, i pressmeddelandet.

Ska få 13 000 kronor

Lojalitetsprogrammet innebär att de som arbetet heltid inom koncernen får samma summa – oavsett enhet, position och lönenivå. Och deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar. För att vara kvalificerad ska man ha arbetat fem verksamhetsår eller fler. Och årets utbetalning inom Ikea-koncernen i Sverige är cirka 13 000 kronor till varje medarbetare som kvalificerats.

Sedan ”Tack!” infördes för fyra år sedan har man avsatt fem miljarder kronor till lojalitetsprogrammet – pengarna fördelas mellan alla Ikea-koncernens länder, skriver de i pressmeddelandet.

Publisert:

Ämnen i artikeln