Total fläktkris: ”Det är slut överallt”

Känner du att det är dags att skaffa en fläkt för att kunna slappna av i värmen? Nu kan det vara för sent.

– Det är helt slut just nu. Vi har tömt hela centrallagret på fläktar, säger Elgigantens marknadskoordinator Maria Elmgren.

Det rekordvarma vädret har lett till en extrem åtgång av fläktar. Elgiganten har sålt slut. De menar att de tömt centrallagret på fläktar – ett lager som ska förse alla deras butiker i Norden.

– Det är verkligen slut överallt. Vi försöker få in fler från leverantörerna men har inte fått något besked än, säger Elgigantens marknadskoordinator Maria Elmgren.

De sista två fläktarna på Kjell & Company i Farsta stals.
De sista två fläktarna på Kjell & Company i Farsta stals.

”Det är tokslut”

Fläktbristen verkar vara ett faktum för flera elektronikkedjor. Elons butik på Folkungagatan i Stockholm har också sålt slut.

– Det är tokslut. Vi har en fläkt och en AC kvar, som vi använder i butiken för att kunna jobba. Vi har ringt runt till varandra i butikerna och ingen verkar ha något. Vi vet inte heller när vi kan beställa nya, säger Andreas Modig, som jobbar i butiken, till TT.

Clas Ohlson har också akut fläktkris. I Stockholm är det i stort sett helt slut utöver någon enstaka pelarfläkt i Huddinge eller Nacka. Och de kommer inte få in några nya under sommaren.

– Det är rätt kört tyvärr. Det är ju en säsongsvara som vi tar in en stor laddning av till sommaren. Vi har portionerat ut allt från centrallagret så nu kommer det inga fler förrän i höst, säger Clas Ohlsons kundservice till Stockholm Direkt.

Stockholm Direkt har också pratat med Kjell & Company som hade två fläktar kvar i Farsta i Stockholm. Men de blev stulna under måndagen.

Publisert:

LÄS VIDARE