Nyheter

Kraftig blåst vid svenska kusten

Av: 

TT

I Helsingborg blåste delar av en tegelfasad ner i den hårda blåsten.
I Helsingborg blåste delar av en tegelfasad ner i den hårda blåsten.

NYHETER

Det blåste rejält utmed den svenska kusten under lördagen. Bland annat blåste ett torn ned på Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg. Vindarna verkar dock inte ha lett till några allvarligare personskador.

SMHI hade utfärdat kulingvarning för lördagen runt hela svenska kusten utom längst upp i Bottenviken. Och blåste gjorde det. Festivalbesökarna på Sweden Rock i Sölvesborg hade änglavakt när stormvindar blåste ned ett ljud- och ljustorn vid en av scenerna. Ingen människa verkar ha skadats.

– Ingen har kommit till skada, så vitt vi vet, säger Martin Forssman, presschef på festivalen i Sölvesborg.

Ljud- och ljustornet var uppställt intill festivalens näst största scen, det så kallade Rock Stage. När tornet rasade stod publiken intill scenen och väntade på en spelning med bandet Unisonic.

I Helsingborg klarade sig två personer i det närmaste oskadda trots att de träffades av nedfallande tegelstenar när delar av en fasad rasade på ett hus i centrala staden. En man fick en lättare skada i ena handen. Den andre klarade sig helt utan skador.

En byggnadsställning som senare visade sig dåligt förankrad rasade på en bensinstation i Kungälv. I Lysekil hotade ett större tak på ett hamnskjul att blåsa bort. Räddningstjänsten skickades till platsen men kunde lämna platsen vid lunchtid. Taket var löst, men räddningstjänsten bedömde då att faran för att det skulle blåsa ner var över.

Ingen människa skadades vid incidenterna på Västkusten.

Stora plåtbitar hotade att lossna från taket på en tennishall i Smedby strax utanför Kalmar. Avspärrningar gjordes. Tennishallen ska rivas.

Båtfolket tycks ha klarat vindarna bra. Sjöräddningscentralen rapporterar om en person som föll överbord från en fritidsbåt på Västkusten, men de övriga i båten lyckades själva få upp personen.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Tipsa | Aftonbladet
Publisert: