Fredrik blev biten av en råtta i badrummet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-07-22

Fredrik, 32, fick in en aggressiv besökare i sin lägenhet på femte våningen på Södermalm i Stockhom.

En råtta, ”stor som en katt”, attackerade honom i badrummet när han skulle borsta tänderna.

– Den bet mig. Det var en chockupplevelse, säger Fredrik.

Fredrik hade tittat på en film i går kväll när det var dags att gå och lägga sig. På väg till badrummet hörde han att det var någon där inne.

Lägenheten ligger på femte våningen på Södermalm i Stockholm.

Han öppnade badrumsdörren – och fick en chock.

Där satt en stor, brun råtta mitt på golvet. Råttan nöjde sig inte med att fly, utan attackerade Fredrik på vägen ut genom dörren.

– Den bet mig i vaden och smet ut i lägenheten. Jag sprang efter och försökte barrikadera rummet så att den inte skulle kunna smita igen, säger Fredrik.

Råttan smet undan

Nu började råttjakten.

Råttan sprang in bakom en bokhylla där den blev kvar en stund. Därefter satte den blixtsnabbt av iväg ut i lägenheten. Den här gången hann Fredrik inte se vart den tog vägen.

– Jag letade efter den till klockan halv fyra i natt. Då var jag så irriterad och trött att jag gick och la mig, säger han.

Han trodde att råttan hade tagit sig ut ur lägenheten. Men icke.

Under de tidiga morgontimmarna vaknade Fredrik av att råttan satt och knaprade på listen in till badrummet. Troligen var det genom toalettstolen den hade kommit. Nu ville den ut samma väg. Fredrik gick upp och öppnade badrumsdörren åt råttan.

Blod på toaletten

På morgonen kom nästa chock. Råttan hade levt runt i badrummet under natten.

– Det var fullt med blod runt hela toalettstolen. Det såg ut som något ur en skräckfilm. Råttan måste ha skadat sig när den försökte ta sig ut, säger Fredrik, som tvingades gå till jobbet och lämna den vilda råttan hemma.

Först sanerade han badrummet så gott det gick.

I dag har Anticimex varit i lägenheten och lagt ut fällor. Fredrik har varit hos läkaren med sitt bett och fått antibiotika och en stelkrampspruta.

– De hade aldrig sett något liknande på sjukhuset, säger han.

Råttan är fortfarande på fri fot.

Nu ska du få böter om du skräpar
ner