Kocken gör ost på – bröstmjölk

avMira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Angerer: Det smakar som söt komjölk

1 av 2 | Foto: http://www.danielangerer.com/
New York-kocken Daniel Angerer.

Här är kocken som satsar på närproducerade råvaror.

Och serverar en kontroversiell ost.

Mjölkleverantören är –  hans fru.

New York–kocken Daniel Angerer har skapat en ost som väcker starka känslor.

På hans restaurang Klee Brasserie kan matgästerna beställa specialtillverkad ost, som är gjord på bröstmjölk.

Flera tidningar har skrivit om bröstmjölkosten och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Kontroversiell ost

Både på internet, där han publicerar receptet, och vid restaurangborden har den nya osten blivit ett het samtalsämne.

– Vissa tycker att det är det mest naturliga man kan tänka sig, andra säger att det är äckligt. Den här osten är tydligen kontroversiell, säger en i personalen till Aftonbladet.

Idén kläcktes i samband med att Daniel Angerers fru födde parets dotter för cirka åtta veckor sedan när hon började frysa ner överskott av sin bröstmjölk.

Eftersom det blev mer än babyn behövde blev han nyfiken på om det går att använda bröstmjölk i köket.

– Som kock är man nyfiken på allt som har med smaker att göra, man letar efter något nytt och funderar på vad man kan göra med det, säger Daniel Angerer, till Daily Mail.

Förvånad över smaken

Han blev förvånad över den söta smaken.

– Efter två veckors lagring liknade det en ost gjord på råmjölk. Det smakar som jättesöt komjölk.

Nu finns osten till salu på hans restaurang. Den finns inte på menyn, men går att beställa, enligt personalen.

Hur smakar det egentligen?

– Ehm. Jag vet inte, jag har inte smakat än, säger kvinnan på restaurangen som Aftonbladet talat med.

Publicerad: