Nyheter

Facebook och Skype startar samarbete

Av: 

Jessica Balksjö

NYHETER

Facebook och Skype slår sig ihop – och kan nå över en miljard människor.

Den nya jätteplattformen kan i framtiden slå ut telebolagens egna produkter med ny teknik.

Som en Facebook/Skype-mobil, tippar experterna.

Bilden är ett montage.
Bilden är ett montage.

Det är i den nya versionen av Skype för Windows som korsningen med Facebook sker. En särskild knapp tar Skype-användaren direkt till Facebook för att där kunna kontakta Facebookvännerna genom Skype.

Skype, en tjänst där användaren kan ringa samtal gratis över internet, har omkring 560 miljoner registrerade medlemmar i hela världen. Facebook har över 500 miljoner.

Nya typ av kommunikation

Tillsammans når de två jättarna inom sociala medier över en miljard människor, även om viss överlappning får räknas in i den ihopräkningen, skriver BBC på nätet.

Samarbetet kan, tror teknikbloggaren Ben Popper, vara början på en helt ny ordning inom telekommunikation.

Spekulationerna om att Facebook ska släppa en egen telefon har snurrat länge. När nu Skype tar sig in i leken skulle det kunna öppna ännu fler möjligheter att skapa egna mobiltelefoner och produkter som slår ut de redan existerande på marknaden.

Båda vinner på det

"Det här samarbetet är tillräckligt stort och seriöst, att det skulle kunna peka en helt ny form av telekommunikation i framtiden", säger Ben Popper til BBC.

För Skype innebär det att de hamnar rakt in i konversationen. För Facebook, som har många av sina användare i USA, blir det ett sätt att nå ut till nya medlemmar i Europa, menar teknikbloggaren Ben Popper, skriver BBC News på nätet.

Experterna tror att samarbetet kommer att gynna båda företagen.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert: