Svensk polis tog hiphopstjärnan Xzibit

NYHETER

Uppges ha kört 160 km/h i det stjänspäckade rallyt

Foto: Nu har snabbilsrallyt Gumball 3000 börjat anlända till Stockholm.

Polisen tog ett 20-tal fortkörare och en rattfyllerist när deltagarna i snabbilsrallyt Gumball 3000 körde genom södra Sverige i dag.

Amerikanska hiphopstjärnan Xzibit uppges vara en av dem som fick böter.

Nu har vrålåken nått Stockholm.

Foto: Hiphopstjärnan Xzibit.

"Xzibit getting a ticket going 100 mph" (Xzibit får böter för att ha kört 160 km/h), skriver Cypress Hill-medlemmen DJ Muggs, som själv deltar i tävlingen, på sin Twitter-sida i dag.

Där har han även lagt upp ett foto som visar hur svensk polis stoppar hiphopstjärnan.

50 Cent och Hasselhoff

Totalt deltar 120 ekipage i den stjärnspäckade tävlingen, som drog igång den 1 maj.

Bland deltagarna uppges bland annat gamle Baywatchstjärnan David Hasselhoff, rapparna 50 Cent och Eve samt Jade Jagger finnas.

Det handlar om extremt snabba bilar med toppfarter kring 300 kilometer i timmen. Skånepolisen följde deras framfart i tät trafik längs E 6 på måndagsförmiddagen och rapporterade omkring 15 fortkörare, med 148 kilometer i timmen som toppnotering.

Framme i Stockholm

Vid 20-tiden hade de flesta nått Stockholm.

Åtta personer har åkt fast för fortkörning i Stockholms län. En av dem som togs på E4 söder om Järna körde i 154 kilometer i timmen.

– De flesta är i stan nu. En del har fått sina bilar transporterade till Arlanda för att flygas vidare, andra kör runt och visar upp sig. Det verkar inte ha varit några jättehöga hastigheter eftersom det varit poliser lite överallt, säger Björn Engström, pressansvarig på Stockholmspolisen.

Flygs från Arlanda

En av fortkörarna i Skåne avslöjades även som rattfyllerist. Provet visade 0,36 promille, tillräckligt för ett indraget körkort utan 48-timmarsdispens.

Trots överträdelserna har ändå Erling Andersson, chef för trafikpolisen i Skåne, intrycket att förarna i Gumball sköter sig och i stort sett respekterar trafikreglerna.

Arrangören har i förväg deklarerat att det inte handlar om någon hastighetstävling, och enligt Andersson verkar deltagarna i stor utsträckning rätta sig efter det.

Tävlingsbilarna startade i London, fortsatte till Amsterdam och körde sedan vidare till Köpenhamn och Stockholm. Från Stockholm ska bilarna flygas över till Kanada, där tävlingen fortsätter. Slutmålet är New York.