”Han är definitivt inte förlåten”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Åtta kändisar om Tigers försvarstal

Göran Zachrisson, tv-kommentator - och stor golfprofil.
Foto: stefan mattsson
Göran Zachrisson, tv-kommentator - och stor golfprofil.

Göran Zachrisson, 71, golfkommentator, Stockholm

–Jag är inte vansinnigt imponerad av hans tal. Han skulle låtit journalisterna ställa frågor. Tiger styr ju fortfarande allting och det är fortfarande en massa frågetecken. Det är klart han är ledsen men man vet inte vad han är ledsen för. Den enda gången har egentligen sa någonting definitivt var när han sa ifrån att hans fru inte slagit honom i huvudet och att han inte tagit droger. Han är definitivt inte förlåten.

Kitty Jutbring, 33, programledare, Göteborg

– Det var väldigt in-övat och det kändes som att det var retoriker som hade lagt upp talet och gjort det dramaturgiskt korrekt. Om det hade varit mer personligt – då kanske man hade trott mer på vad han sa. Dessutom skämdes jag väldigt mycket när han gjorde de långa blickarna. Det var väldigt pinsamt. Han verkar äcklig och amerikansk.

Rickard Olsson, 43 år, programledare, Stockholm

– Det var så presidentlikt, hela uppställningen. I den här kontexten blir en otrohet jättelöjlig. Det presenteras som att man skulle förklara krig eller nått. Det är så tragiskt på något vis. Det hela är som en liten bomb – kan inte elden bara brisera? Att det blir ett sådant världsintresse. Man trycker upp det till sådana proportioner.

Jessica Andersson, 36, sångerska, Trollhättan

– Jag tycker att otrohet på det sättet som han har svikit sin fru och sin familj, det är oförlåtligt. Det han har gjort är förjävligt och att hålla tal för allmänheten hjälper inte. Han behöver lägga kraften på att vinna tillbaka Elins förtroende i stället för att försöka vinna tillbaka allmänhetens förtroende.

Bert Karlsson, 64, skivbolagsdirektör, Skara

– Det är en svår situation, det finns väl inte mycket mer han kan säga. Men det är ju inte upp till mig att avgöra det. Det är frun som får ta ställning till om det han sa var bra eller dåligt. Men jag tror att det här är det bästa sättet att hantera det på. Det är bättre att stå upp inför folket än att gömma sig. Sedan om det hjälper honom och Elin det har jag ingen aning om.

Calle Schulman, 30, journalist, Stockholm

– Tiger har säkert blivit hjälpt av en massa experter, men det kändes som ett äkta tal. Han verkar vara så otroligt ledsen så hur kan man inte förlåta honom. Antingen är han ångerfull eller så är han psykopat. Men det var idiotiskt att hålla ett offentligt tal om otroheten, nu kommer det bli större än någonsin. Det är han och Elins privatsak.

Björn Ranelid, 60, författare, Stockholm

– Det var förutsägbart och det gör talet mindre intressant. Om jag hade gissat innan vad han skulle säga hade jag säkert fått rätt till 70 procent. Det enda som kan hjälpa honom nu är hur han handlar i framtiden, vad han gör mot sin hustru och sina barn. Men jag tycker inte att man ska döma någon människa för all framtid.

Publicerad: