Tjock-Steffe dömd till fängelse i dag

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Med några mindre ändringar fastställer Svea hovrätt domen mot Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson.

Eriksson döms därmed till fängelse för inblandning i en hot- och utpressningshärva där han hällt bensin över en man och hotat att tända på.

Stefan Eriksson är en av Sveriges internationellt mest omskrivna brottslingar.

I februari 2006 kraschade han en Ferrari Enzo, värd en miljon dollar, på en kustväg utanför Los Angeles och dömdes senare till tre år för bland annat förskingring av lyxbilar, vapenbrott och rattfylleri.

Dömdes till fängelse

När Eriksson släpptes i januari 2008 flyttade han först till Tyskland med sin familj innan han återvände till Sverige.

Men i juni förra året dömdes han igen i Uppsala tingsrätt. Enligt rätten hade Eriksson gjort sig skyldig till olaga hot, stöld och försök till utpressning. Däremot frikändes han på sex andra åtalspunkter.

Erikssson, som fick 18 månaders fängelse, överklagade domen och krävde att bli frikänd på samtliga punkter.

Enligt åtalet hade Eriksson och hans kumpaner misshandlat en tidigare kollega, hällt bensin över honom och hotfullt hållit fram en tändare, något Eriksson nekade till.

Ogillar stöld

I dag beslutade Svea hovrätt att ogilla åtalspunkten stöld men dömer Eriksson för ytterligare ett hot och anser att det inte finns skäl att döma till något annat straff än de 18 månader som tingsrätten dömt till.

Stefan "Tjock-Steffe" Erikssons brottsliga karriär inleddes för flera år sedan, i Stockholm och Uppsala. På 90-talet var Eriksson inblandad i Uppsalamaffian som ägnade sig åt ekonomiska och våldsamma brott.

Medlemmarna dömdes bland annat för utpressning, olaga hot, torpedverksamhet, grova bedrägerier, utprångling av falska sedlar och misshandel.

Publicerad: