Clegg hånades av Cameron...

NYHETER

...och nu ska de bilda regering

Foto: Liberaldemokraternas Nick Clegg och Tories David Cameron.

LONDON. Nyss kallade David Cameron Nick Clegg för ett skämt.

Nu ska de bilda regering tillsammans.

Men först tvingades premiärministern be om ursäkt.

Inför valet fick David Cameron, 43, frågan vilket som var hans favoritskämt. Svaret kom snabbt och lockade många av hans anhängare till skratt:

– Nick Clegg.

Det fick han snabbt äta upp.

Hörde det i går

Under gårdagens presskonferens med Storbritanniens nya radarpar fick Liberaldemokraternas partiledare Nick Clegg, 44, för första gången höra talas om skämtet.

– Sa du verkligen så? frågade han vänd mot premiärministern.

– Ja, jag är rädd att jag gjorde det, kom tillbaka, gå ingenstans, tvingades Cameron ursäkta sig inför en skrattande världspress.

Blir minister

Nick Clegg blir biträdande premiärminister i Storbritanniens första koalitionsregering sen andra världskriget. Liberaldemokraterna har även lyckats förhandla sig till posterna som biträdande finansminister, energiminister med ansvar för klimatförändringsfrågor och minister med ansvar för företagande och innovationer.

Men den nya regeringen får ingen smekmånad. En första kalldusch kom samtidigt som David Cameron och Nick Clegg förhandlade om regeringsplatser när ny statistik visar att arbetslösheten i landet fortsätter att öka.

Väljare osäkra

Och väljarna tycks inte vara helt övertygade om att regeringen blir långlivad. I en nätundersökning på Daily Mail tror 60 procent att Camerons och Cleggs koalition inte håller längre än två år.