Flygvärden sa upp sig - hyllas som en hjälte

Av: Louise Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Har tusentals fans på internetsidor

Flygvärden Steven Slater, 38, fick nog när en passagerare slog honom i huvudet med resväskan.

Han tog nödrutschkanan ut från flygplanet och riskerar nu att åtalas.

Men på internet hyllas Slater som en hjälte.

Steven Slater hade arbetat som kabinpersonal i 20 år när han plötsligt fick nog. På stående fot sa han upp sig genom att ta nödrutschkanan ut från planet på John F Kennedy-flygplatsen i New York. Med sig hann han få två öl från flygplanets servering.

Riskerar åtal

Det var en passagerare på ett flygpan från Pittsburgh som fick bägaren att rinna över. Efter en tillsägelse slog hon väskan i huvudet på Slater som tappade humöret helt.

– Jag slutar, ropade flygvärden ut i högtalaren innan han gjorde sin sorti.

Senare greps Slater i sitt hem och riskerar nu att åtalas för händelsen. Men på internetsidor världen över hyllas han som en hjälte.

Flera fansidor tillägnade Slater hade redan dagen efter händelsen startats upp på Facebook. Sidorna har sammanlagt tusentals medlemmar och inläggen på Twitter haglar. Det har till och med tryckts upp t-shirtar med texten "Free Steven Slater" som den som vill kan köpa.

Fans vill betala böter

En stor del av inläggen och sidförklaringarna på Slaters fansidor hyllar Slaters sätt att säga upp sig. Många verkar drömma om att få lämna sitt jobb med samma attityd som Slater visade och nu beskrivs han som en "hjälte".

En administratör för en av fansidorna på Facebook som har 16 000 medlemmar skrev i dag att många hört av sig om att de vill hjälpa till och betala Slaters böter. Om en sådan fond upprättas ska det meddelas på sidan.

Publicerad: