Nyheter

Schlingmann blir regeringens pr-chef

Av: 

TT

NYHETER

En av två nya statssekreterare som presenterades i dag

Per Schlingmann.
Per Schlingmann.

Moderaternas förre partisekreterare Per Schlingmann blir pr-chef hos statsminister Fredrik Reinfeldt.

Schlingmann ska ansvara för regeringens och statsministerns samlade kommunikationsstrategi, enligt ett pressmeddelande.

Moderaternas före detta partisekretare Per Schlingmann, 39 år, blir statssekreterare i Statsrådsberedningen med ansvar för kommunikation. Det formella beskedet lämnades i dag i samband med regeringssammanträdet.

Katarina Areskoug Mascarenhas utsågs till statssekreterare i Statsrådsberedningen med ansvar för utrikes- och EU-frågor. Hon efterträder Gustaf Lind och har tills nu varit chef för den enhet som hon nu får ansvara för som statssekreterare.

Viktig person

Schlingmann, som anses vara en av de absolut viktigaste personerna bakom Moderaternas förändring och nya framtoning, bland annat greppet att kalla M för det nya arbetarpartiet, ska göra regeringens budskap och kommunikation mer framtidsinriktad.

När statsministern häromdagen presenterade sin nya regering sade han också att en statssekreterare med ansvar för kommunikation skulle engageras.

Det var nödvändigt, hävdade han, eftersom regeringen inte alltid hade lyckats med att förklara de många reformer, förändringar och nedskärningar som gjorts sedan 2006.

Per Schlingmann ska också se till att regeringen deltar mer än nu i samhällsdebatten och talar med medborgarna.

Utrikes- och EU-frågor

Katarina Areskoug Mascarenhas har arbetat med utrikes och EU-frågor i nästan 20 år, bland annat nio år i Bryssel på Svenska Representationen samt vid Europeiska kommissionen och med EU:s utvidgning vid Utrikesdepartementet. Sedan augusti 2007 har hon varit chef för utrikes- och EU-enheten på Statsrådsberedningen. Katarina Areskoug Mascarenhas tillträder sin tjänst den 7 oktober.

Mer inom kort

Fakta / Per Schlingmann:

Ålder: 39 år.

Familj: Frun Lotta och två döttrar.

Bor: Nacka.

Karriär: Moderaternas partisekreterare 2006 till 1 oktober 2010. Dessförinnan var han kommunikationschef sedan 2003. Jobbade under åtta år inom kommunikationsbranschen som konsult men även vd.

Kuriosa: Per har tävlingsfiskat i modernt mete, älskar matlagning och hans favoritmat är fisk och skaldjur. Om han skulle få träffa en historisk person, skulle han välja Simone de Beauvoir.

ANNONS

20% på solskydd från ACO Sun - solsäkert för hela familjen!

Extern länk från ACO Sun

Köp här

Publisert: