Politiker avgår efter adlig inredningsskandal

1 av 3 | Foto: Det Downton Abbey-inspirerade kontoret, allt på skattebetalarnas bekostnad.
NYHETER

Den brittiska tv-serien Downton Abbey ska läggas ned.

Men en som vill hålla minnet av serien vid liv är politiken Aaron Schock.

Att han gjort det med skattemedel visade sig innebära slutet även för hans karriär.

Många är det som charmats av kostymdramat och serien Downton Abbey. Skildringen av en aristokratisk familj under 1900-talets början har lockat stora tittarskaror, men efter den kommande, sjätte, säsongen kommer serien att läggas ned.

En av seriens alla fans är amerikanen Aaron Schock, republikansk kongressledamot från Illinois i USA. Han lät inreda sitt kontor i Downton Abbeys anda – med skattemedel.

Många har visat sig vara oförstående för Schocks skattefinansierade aristokrati-vurm och med flera andra skatteskandaler på sina axlar, bland annat utlandsresor han gjort med skattemedel, blev trycket på honom för stort.

”Start på något nytt”

I ett tal på torsdagen förklarade han att han lämnar den amerikanska kongressen. Han lovade att han ska arbeta outtröttligt för att försöka återupprätta det förtroende han skadat, rapporterar AP.

Helt i otakt med beskedet att Downton Abbey ska läggas ned förklarade han:

– Det här är inte slutet på historien utan starten på ett nytt kapitel, sa Schock.

Det amerikanska justitiedepartementet utreder just nu de utlägg som Schock gjort och FBI har börjat skicka ut kallelser till vittnen i ärendet, berättar en källa med insyn i utredningen för AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

USA