Katten Aramiz satt fast i träd – räddades av klättrande hjälte

Publicerad 2015-10-12

Tillbringade tre nätter i minusgrader

Sju månader gamla katten Aramiz som satt tre kyliga nätter i ett högt träd.

Den sju månader gamla kattungen Aramiz, hemmahörande i Enköping, blev uppskrämd i ett träd. Där satt han fast i tre nätter innan han kunde räddas av Erik, som kom hela vägen från Stockholm till undsättning, skriver Enköpingsposten.

När Maria Wåhlberg kom hem från jobbet i fredags så fann hon sin sju månader gamla kattunge Aramiz uppsprungen i ett högt träd. Vad som fått Aramiz att springa upp i trädet är lite oklart.

”Han är en liten fegis”

– När jag klev ut ur bilen tyckte jag att jag hörde något som lät som bråk komma från en buske, kanske var det något annat djur som skrämde upp honom. Aramiz är ju ganska liten fortfarande och är en liten fegis, så han hade inga planer på att komma ned. Nu är det ju kallt om nätterna så jag blev orolig såklart, säger Maria till Aftonbladet.

Fick oväntad hjälp

Maria ringde brandkåren men de sa att de bara kunde skicka ut brandbilar med stegar vid bränder. Hon satte sig då vid datorn och sökte efter hjälp – och fann den på oväntat håll.

– Jag fick hjälp av en underbar kille som heter Erik. Han jobbar på en firma i Vallentuna men kom hela vägen till Enköping ändå utan att ta mer betalt än om det hade varit i Stockholm. Han uppskattade trädets höjd till mellan tio och tolv meter.

”Hungrig men mår bra”

Vid två på måndagseftermiddagen fick Aramiz efter tre nätter i trädet äntligen återförenas med Maria. Aramiz mår efter omständigheterna bra.

– Jag ringde till veterinären och de sa att vi skulle ha lite koll på honom men han verkar må bra även om han var hungrig när han kom ned.

ANNONS