Statyn är för fräck för Facebook

avAndreas Randhir Granfors

Den lille havfrue visar för mycket hud

1 av 2
Så måste statyn se ut, enligt Facebook.

Facebook är hårda när det kommer till att visa upp hud i det sociala mediet. Nu gäller förbudet om nakenhet även statyer, sedan en bild på statyn Den lille havfrue i Danmark anses vara för naken, skriver Ekstrabladet.

Det är hårda bud när det gäller naken hud på Facebook. Det fick den socialdemokratiske politikern Mette Gjerskov i Danmark erfara under lördagen när hon försökte ladda upp en bild på statyn Den lille havfrue – eller Den lilla sjöjungfrun som den kallas på svenska.

”Det är groteskt”

Bilden av statyn har enligt Facebook ”för mycket bar hud eller sexuella undertoner”, vilket för Gjerskov innebar att hon inte kunde puffa för sin blogg i det sociala mediet.

– Det är groteskt att en av Danmarks natinalklenoder blir avvisade. Det rör sig om lite på en staty i Köpenhamn. Man vet inte om man ska skratta eller gråta, det är som ett stort skämt, säger hon till Ekstrabladet.

Jämför med näthat

Mette Gjerskov jämför förbudet av bilden med nyårstalet som den danske statsministern höll där han berättade om hur han blir näthatad.

– Jämför man så är det konstigt att någon kan bli stött av en bild på en staty.

Läs hela inlägget nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Köpenhamn