Navid: ”Vill påminna om medmänsklighet”

avAndreas Randhir Granfors

Inlägget som har lästs av tusentals

Foto: Janerik Henriksson/TT/Facebook
Navids Facebook-inlägg har delats av tusentals.

Navid Modiris Facebookinlägg om flyktingmottagande har i dagsläget delats av mer än 12 000 personer. För Navid så kom inlägget till honom utan att han tänkte på det.

– Plötsligt fanns den i huvudet som ett brev till en medmänniska. Jag skrev inlägget på ren känsla, säger han till Aftonbladet.

Flyktingmottagandet i Sverige har väckt starka reaktioner hos många svenskar. En av dem som funderat mycket kring frågan är föreläsaren och artisten Navid Modiri, som i fredags publicerade ett Facebookinlägg som fått stort genomslag.

”Påminna om medmänsklighet”

Navid skrev inlägget baserat på en känsla och skrev texten i ett svep innan han lade ut texten på Facebook. Inlägget är författat som ett brev till någon som precis kommit till Sverige.

– Jag ville påminna om medmänsklighet och empati i utmanande tider. Det händer så många olika saker. Delar av det politiska ledarskapet brister och andra delar har visat sig vara otroligt starka. Vissa människor blir arga och rädda över att vi tar in människor i landet och andra jobbar häcken av sig dygnet runt på centralstationer runtom i landet, säger Navid.

”Inte integration”

Enligt Navid är det svårt att tala om flyktingmottagandet i Sverige på ett generellt plan utan det är mer komplicerat än så.

– Personligen tror jag inte att vi jobbar med integration. Vi tar emot invandrare. That's it. Jobb, språk och bostad är viktigt men integration är så mycket mer än så. Det är ett utbyte. Ett växande tillsammans. Det är det vi borde jobba med. Just nu är det inte så.

Läs hela inlägget nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM